Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home

Go Short

Go Short is hét podium voor de internationale korte film en het festival strijkt dit jaar neer in Arnhem. Met een oogstrelend aanbod aan korte films uit alle uithoeken van het genre. 

Tijdens Go Short kun je in Rozet terecht voor de ultieme kortfilm VR-experience. 

De korte film is de plek voor vernieuwing en innovatie. Dit zie je zowel in inhoud, verhaalstructuur maar ook in de techniek. Makers werken crossmediaal om hun verhaal te vertellen. Dit jaar mag de VR Cinema niet ontbreken in Arnhem. Door het afgelasten van het internationale filmfestival in Nijmegen afgelopen april bleef de gemaakte selectie van allernieuwste VR-producties liggen. 
 
Maar goed nieuws! Een deel van deze selectie is nu alsnog tijdens Go Short Arnhem te zien. Vertoningen vinden plaats in Rozet vanaf maandag 7 september tot en met zondag 13 september. 

Wil je een unieke filmervaring, kom langs en duik in de wereld van de VR cinema. 

Maandag 7 september: 15.00 uur, 17.00 uur, 19.00 uur, 21.00 uur
Dinsdag 8 september: 15.00 uur, 17.00 uur, 19.00 uur, 21.00 uur
Woensdag 9 september: 15.00 uur, 17.00 uur, 19.00 uur, 21.00 uur
Vrijdag 11 september: 15.00 uur, 17.00 uur, 19.00 uur, 21.00 uur
Zaterdag 12 september: 17.00 uur, 19.00 uur
Zondag 13 september: 12.00 uur, 14.00 uur, 16.00 uur

Reserveer via deze link

Inchecken: Je checkt in aan de balie bij Rozet in de entreehal op het uur dat je gereserveerd hebt. Daarna word je begeleid naar de VR cinema en kun je genieten van de films!

Klik hier voor het volledige programma van Go Short

Links, rechts, boven, onder, in de VR Cinema speelt de film zich overal om je heen af. Je wordt als kijker ondergedompeld in de film en zit midden in de actie. Dat is niet alleen maar geinig en vervreemdend, het biedt ook enorm veel spannende, nieuwe mogelijkheden voor filmmakers om hun creatieve ei kwijt te kunnen en frisse manieren om hun verhaal te vertellen.   

In dit programma zie je een unieke selectie van vier zeer uiteenlopende VR-films, gemaakt in het afgelopen jaar. Kruip in de huid en gedachten van personages, laat je meevoeren tot in een schilderij en bekijk film eens op een geheel nieuwe manier! De films in dit programma zijn Engels gesproken zonder Nederlandse ondertiteling en is geschikt voor publiek van 16 jaar en ouder. 

Om jouw gezondheid te beschermen, ontsmetten we alle apparatuur voor aanvang van elke vertoning met een speciaal ontworpen machine die door middel van UV-straling de VR-brillen volledig en veilig reinigt. Daarnaast worden extra maatregelen genomen zodat het publiek geen enkel risico loopt tijdens het bezoek. Desinfectiemiddelen en gezichtsbescherming is voor iedereen beschikbaar op locatie.  

[ENGLISH] The films in this VR-program are either without dialogue or English spoken. Therefore it is also suitable for international, non-Dutch speaking audiences.

Incitement / Wiebe van der Ende / fictie / 10’ 

Wanneer Sara thuiskomt van haar werk in het buitenland verrast Luis haar met een romantisch diner, met een gepassioneerd toetje tussen de lakens. Wanneer Sara toegeeft dat ze naar Parijs moet vanwege afspraken en vergaderingen, vindt Luis dit een goede kans om een bekentenis te doen... met een bijzonder motief. 

4:3 / Ross Hogg / experimenteel / 5’ 

Verschillende analoge projecties smelten samen tot een nieuw geheel. Twaalf geanimeerde projecties worden gecombineerd en verenigd tot een ritmische dialoog en verkennen de relatie tussen beeld en geluid. Door middel van tekenen, kleuren en krassen op 16mm film, worden unieke projecties en handgemaakte soundtracks gecreëerd. 

The Dreams of Henri Rousseau / Nicolas Autheman / animatie-documentaire / 7’ 

Een namiddag in een broeikas van de Jardins des Plantes in Parijs, waar een nieuwsgierige bezoeker zich laat insluiten. Maar in de kas dwaalt de geest van Henri Rousseau rond. De stem van deze schilder brengt de indringer in een staat tussen droom en realiteit. De kas transformeert tot een jungle, bevolkt door personages, dieren en planten uit het schilderij Le Rêve van Rousseau.   

Last Tindango / Ed Davis / dansfilm / 4’ 

Onderweg naar haar bruiloft wordt een jonge bruid verleidt tot een allerlaatste Tinder-tango.