Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
 1. Home
 2. Bibliotheek

Contributienota via e-mail

Bibliotheekleden die de jaarlijkse contributienota op papier ontvingen krijgen vanaf 1 december 2019 deze per e-mail toegezonden.

Via een betaallink en door de koppeling met iDEAL kan de nota snel, gemakkelijk en veilig worden voldaan. Goed voor het milieu en de kosten blijven laag. Het printen en verzenden van papieren contributienota’s dragen niet bij aan een gezond leefmilieu. Denk hierbij aan papier (bomen), gebruik van inkt en transport (uitlaatgassen). Ook zijn de kosten in vergelijking met digitaal betalen hoog. Door online te betalen vervallen deze nadelen.

Hoe verloopt het betaalproces?

 • Leden ontvangen een e-mailbericht met een betaallink.
 • In de e-mail is een knop opgenomen ‘Betaal met iDEAL’.
 • Via deze knop verschijnt een persoonlijke webpagina.
 • Vervolgens wordt de bank gekozen en de betaling gedaan.
 • Bevestiging op het scherm en e-mail: ‘Betaling geslaagd’.

De Bibliotheek werkt samen met:

Veelgestelde vragen

Is betalen via iDEAL echt veilig?

iDEAL is gebaseerd op internet- en mobiel bankieren en hanteert dezelfde beveiligings-technieken. Dit betekent dat iDEAL net zo veilig is als online bankieren. Check voor de zekerheid het e-mailadres van de afzender. Dat is in het geval van de betaalmail van Rozet Bibliotheek de naam “Rozet Bibliotheek” met als no-reply e-mailadres het PayByLink-mailadres (noreply@paybylink.com). Op www.veiliginternetten.nl staat meer informatie hoe u veilige e-mails met betaalverzoeken herkent.

Welke andere betaalmogelijkheden zijn er?

Het handigste en goedkoopste is betalen via automatische incasso. Vul dan dit formulier in en lever het in bij een bibliotheekmedewerker. Het formulier is ook beschikbaar in de bibliotheek. Groot voordeel is dat het jaarbedrag automatisch en altijd op tijd van de rekening wordt afgeschreven.

Het is ook mogelijk de contributie te betalen via
- Mijn Bibliotheek (ga hiervoor naar www.rozet.nl/mijnbibliotheek en log in met je pasnummer en wachtwoord),
- via de betaalautomaat in onze vestigingen
- via internetbankieren (rekeningnummer NL20 RABO 0336 8002 82 t.n.v. Rozet Bibliotheek o.v.v. je lenerspasnummer).

Heb je van ons een acceptgiro ontvangen, neem dan bij internetbankieren het 16-cijferige betalingskenmerk over in het daarvoor bestemde veld.

Wie is PayByLink?

PayByLink is het bedrijf dat betalen via een e-mail met daarin een betaallink en vervolgens via iDEAL aanbied. Rozet Bibliotheek is met dit bedrijf een samenwerking aangegaan.

Ik heb een link ontvangen maar het werkt niet

Aan de betaallink zit uit veiligheidsoverweging een bepaalde geldigheidsduur. Het kan zijn dat de link verlopen is. Mocht u vragen hierover hebben stuurt u dan een mail naar klantenadministratie@rozet.nl

Hoe duurzaam is digitaal betalen?

Met digitaal betalen besparen we materialen die belastend zijn of invloed hebben op het milieu. Bijvoorbeeld:

 • drukinkt
 • papier (brief, envelop)
 • enveloplijm
 • machines (stroom) om papieren briefmailing te verzenden
 • slijtage aan printers/machines
 • benzine/diesel (winning)
 • uitlaatgassen van transport