Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home

Internationale Vrouwendag 2021: Welke vrouw heeft impact (gehad) op jouw leven?

08-03-2021 -

8 maart is het Internationale Vrouwendag, dat dit jaar in het teken staat van IMPACT. Of beter gezegd: INVLOED MET IMPACT. Een thema dat positiviteit uitstraalt. Samen met Theater aan de Rijn, De Nieuwe Oost en Focus Filmtheater starten we met een online portretreeks. Doe je mee?

 

Hoe werkt het precies?

We zijn op zoek naar Arnhemmers (m/v/x) die zichzelf of een andere vrouw (laten) portretteren of filmen.

  • Geef aan WELKE vrouw impact heeft (gehad) op jouw leven en WAAROM? 
  • Vertel kort wie jij zelf bent en wat je doet.
  • Stuur een foto of video van jezelf PLUS je impactvrouw uiterlijk 8 maart naar: communicatie@rozet.nl 
  • Alle portretten worden via onze gezamenlijke social media-kanalen verspreid en gedeeld. Ook komen de portretten op een speciale website te staan. Deze website gaat dit jaar van start en wordt elk jaar aangevuld met nieuwe portretten. 
  • Je mag je portret natuurlijk ook posten op jouw eigen social media, met #Invloedmetimpact #Internationalevrouwendag 

 

Illustraties: Nina Lanke

Voorbeelden

Behoefte aan inspiratie? Je kunt bijvoorbeeld denken aan een bekende vrouw: een politicus, schrijver, kunstenaar, filosoof of popidool. Iemand als Oprah Winfrey, Madonna, Simone de Beauvoir.  Maar het mag natuurlijk ook iemand zijn uit jouw persoonlijke ‘sfeer’: jouw geduldige pianodocent, de lieve lerares van de basisschool, oma, moeder, zorgzame zus of goede vriendin of buurvrouw. 

Of laat je inspireren door onderstaande portretten.

 

Welke vrouw heeft impact gehad op jouw leven?

Mirjam Schuilenga

Mirjam Schuilenga (Stichting de Kim & Arnhemse Wereldvrouwen):
"Professor Catharina Halkes (1920 – 2011). Zij was de eerste feministische theologe in Europa. Ze bekeek het christendom/religie ook vanuit een vrouwelijk perspectief. Dat fascineerde me. Door haar ben ik vanuit Friesland naar Nijmegen verhuisd omdat Catharina Halkes daar les gaf op de Radboud Universiteit."

Janna Verdonk

Janna Verdonk (student beeldende therapie, HAN):
"Mijn oma. Ik kan me herinneren dat, als we vroeger bij haar logeerden, altijd gingen schilderen met haar. Zij had daar affiniteit mee. Dat heeft me geïnspireerd."

David Paulus

David Paulus - Fashion Designer:
"De vrouw die mij heeft geïnspireerd is Amanda Gorman. Zij betoverde de wereld toen ze haar gedicht 'The Hill We Climb' voorlas tijdens de inauguratieceremonie van president Joe Biden en vice-president Kamala Harris op 20 januari."

 

Willy van Baarsel

Willy van Baarsel (Vitale Verbindingen en wijkbewoner Geitenkamp):
"Ella Vogelaar (1949-2008), voormalig minister van wonen, wijken en integratie. Ik vond haar – en haar werk – erg fascinerend en was heel erg met haar lijden begaan. Ik ben trouwens een voorstander van meer vrouwen in de politiek. Dat heb ik weer van mijn moeder meegekregen."

Delen op social media