Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Jouw wijk

Dit doen we in Geitenkamp

Geitenkamp is een authentieke wijk, die een gezellige dorpssfeer uitademt en speelse hoogteverschillen heeft. Rozet organiseert activiteiten, verbindt mensen en organisaties en ondersteunt de initiatiefnemers in de wijk. 

Samen met de wijkbewoners, partners en het team leefomgeving maken we de wijk een fijne plek om te wonen en te leven.

Projecten in Geitenkamp

Woon jij in Geitenkamp? Dan is Rozet ook bij jou in de buurt actief. Samen met bewoners en (culturele) partners organiseren we diverse projecten. We kijken wat de wensen zijn en wat nodig is en maken elk jaar een wijkgericht, cultureel programma. We zijn er voor jong en oud, dus ook voor jou. 

 

Muziek- en theaterlessen op De Witte Vlinder

Vanaf het voorjaar 2019 krijgen alle kinderen van basisschool De Witte Vlinder muziek- en theaterlessen.

Vanaf het najaar 2019 kunnen de kinderen ook na schooltijd muziek  maken of zich aansluiten bij de theaterclub.

Van schatgravers, waterspuwers naar 1000 fonteinen

De riolering in Geitenkamp moet worden vervangen. Dit geeft veel overlast in de wijk, maar biedt ook nieuwe kansen.

Rozet ontwikkelt een reeks projecten waarbij bewoners worden geïnspireerd om met elkaar oplossingen te zoeken om de wateroverlast in de wijk en de stad te stoppen. Zo zijn onder andere de initiatieven ontstaan van schatgravers en het wijkthema 'Van wateroverlast naar waterpret, 1000 fonteinen in de Geitenkamp’.

Lees meer over deze reeks projecten

Circus op de Bult

Het circus is laagdrempelig geschikt voor jong en oud, om kennis te maken met de circuskunsten en uiteraard met uitvoeringen. Zij hebben wekelijks les in de gymzaal van het MFC op de Bonte Wetering.

Maar het circus zat in zwaar weer. Omdat er duidelijk signalen uit de wijk Geitenkamp kwamen dat het circus moest blijven bestaan, heeft Rozet ondersteunend en adviserend bijgedragen. Het circus heeft de afgelopen periode ook invulling gegeven aan VSD’s (Verlengde Schooldag).

 

Stichting Kunst op de Bult

Stichting Kunst op de Bult organiseert zelfstandig de theaterroute met een extra toevoeging 'Verhalen bij de buren'. Met het Hoogte80 Festival staat er ook een ‘Bulttent’ op het festivalterrein met daarin een 4-daags programma met optredens en workshops uit de wijk.

De stichting Kunst op de Bult draait op volle kracht, vanuit het CIF (Cultuur Impuls fonds van voormalige Kustbedrijf en nu team Rozet Meedoen) en de samenwerking met de TLO kunnen we wijk activiteiten ondersteunen.

Denk je Hemelvaart, dan denk je: Hoogte80 Festival!

Elk jaar wordt het Hoogte80 Festival officieel geopend met een bonte stoet – de Parade – vanuit de wijk Geitenkamp. De Parade is een stoet Bult-bewoners die ieder voor zich op hun eigen manier hard maken voor verbindingen met behulp van kunst en cultuur. Zoals Circus op de Bult, stichting Kunst op de Bult, acteurs van het Herfsttheater voortgevloeid uit Kamp en Geit van Muziektheater de Plaats, het koor Toonhoogte 80, de vrijwilligers van Koffie Kaffee de Beijer, de Schatgravers en vele bewoners.

Lees meer over het Hoogte80 Festival