Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Jouw wijk

Meester/Gezel

In het voorjaar van 2017 ging de eerste editie van het Meester/Gezelproject van start in Klarendal. Bij dit project werken  jongeren samen met een creatieve ondernemer uit het Modekwartier aan hun eigen fashion/designproduct. 

Het Meester/Gezel-principe

Jongeren, die een impuls kunnen gebruiken, participeren in een mode/ontwerp-project. De jongeren (Gezel) worden gekoppeld aan een ondernemer (Meester) uit de Arnhemse wijk Klarendal en werken hier 10 x een dagdeel. Vanuit hun eigen fascinatie ontwerpen en creëren ze een kledingstuk of product. 
De Meester leert de Gezel nieuwe vaardigheden & technieken aan, die hij/zij nodig heeft. Uiteindelijk leren de gezellen hoe zij hun  product  – het idee daarachter – kunnen verwoorden.

Afsluiting

Het Meester/Gezel-traject wordt afgesloten met een presentatie tijdens de Nacht van de Mode. Daarnaast krijgen alle Gezellen een certificaat uitgereikt. 

Meer weten over het Meester/Gezel-project? Neem dan contact op met cultuurmakelaar Mieke Hendrikse.