Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Jouw wijk

Workshop ‘Jouw verhaal, mijn verhaal’

'Jouw Verhaal, mijn verhaal' is een workshop voor WMO consulenten, wijkteamcoaches en medewerkers van welzijnsorganisaties en hun klanten. Drie acteurs met ervaring met psychische diagnoses delen hun verhalen met de deelnemers van de workshop. Dit doen zij op een speelse manier door theateroefeningen en toneelspel. Een workshopbegeleider zorgt ervoor dat deelnemers zich veilig voelen om hun verhalen te delen.

Waarom deze workshop?
Alle acteurs hebben zelf ervaring met psychische diagnoses. Toen het minder goed met hen ging, merkte ze dat welzijnsmedewerkers het soms moeilijk vonden om goed te snappen wat er aan de hand was. Ook merkte ze dat verhalen vertellen mensen bindt. Door hun eigen ervaringen met psychische diagnoses in een verhaalvorm te gieten, luistert iemand. Op deze manier komt men meer te weten over psychische diagnoses en krijgt men meer begrip voor de ander. Ook vertelt men dan zelf makkelijker over hun eigen ervaringen en kijkt men wat minder vreemd naar mensen met psychische diagnoses.

We maken de workshop tot en met eind 2019. Door de hulp van ZonMW die ons financieel helpt, kunnen wij een workshop maken voor iedereen die werkt bij een welzijnsorganisatie. In 2020 kan de workshop geboekt worden, in Arnhem maar ook buiten Arnhem. Volg ons op Facebook.