1. Home

Keti Koti 2022

Dit jaar wordt er voor de tweede keer Keti Koti gevierd in Arnhem. Keti Koti betekent 'Verbroken Ketenen'. Het symboliseert de afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863 in de toenmalige koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen. Rozet en het Comité 30 juni- 1 juli Arnhem staan hier, samen met diverse andere Arnhemse organisaties, met diverse activiteiten bij stil.

Kijk voor het complete programma van Keti Koti Arnhem op ketikotiarnhem.nl

Keti Koti Junior: Dans met je klas de vrijheidsdans in juni

Datum: juni 2022
Locatie: Scholen

We nodigen alle leerkrachten uit om in de maand juni stil te staan bij Keti Koti. Hiervoor is een educatief lespakket ontwikkeld, met bijvoorbeeld het levensverhaal over de jongen Quaco. Daarnaast maken leerlingen kennis met de Arnhemse geschiedenis van de slavernij en de dansstijlen Capoeira, També en Banya.

Meer informatie

 

Kindercollege: met kinderboekenschrijfster Henna Goudzand Nahar

Datum: 8 juni 2022
Tijdstip: 15.00-16.00 uur
Locatie: Rozet Centrum
Entree: gratis

Henna Goudzand Nahar – onder andere bekend van Sesamstraat – is kinderboekenschrijfster en heeft het boek ‘Op de rug van Bigi Kayman’ geschreven. Henna komt langs in Rozet en vertelt over Keti Koti, slavernij, racisme en over het verhaal van Bigi Kayman.
We zingen samen het liedje van Bigi Kayman en je kunt natuurlijk alle vragen stellen aan Henna.

Meld je hier aan

 

Keti Koti Lezing met Francio Guadeloupe: 

Hoe richten we politiek Nederland op inclusieve wijze in? 

Datum: 21 juni 2022
Tijdstip: 19.30-21.00 uur
Locatie: Rozet Centrum
Entree: gratis

Dit jaar wordt er voor de tweede keer Keti Koti gevierd in Arnhem. Keti Koti betekent 'Verbroken Ketenen'. Het symboliseert de afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863 in de toenmalige koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen. Rozet en het Comité30 juni - 1 juli in Arnhem staan hier met diverse Arnhemse organisaties, met diverse activiteiten bij stil. Francio Guadeloupe geeft een lezing over wat onze politieke horizon is.

Francio Guadalupe is professor in Sociale en Culturele Antropologie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Hij is auteur van 'Black man in the Netherlands.

Meer info en aanmelden

Keti Koti Lezing met Olivia Biswane:
Hoe verbindt Keti Koti onze gedeelde geschiedenis en ons heden?

Datum: 25 juni 2022
Tijdstip: 14.00-16.00 uur
Locatie: Rozet Centrum
Entree: gratis

Olivia Biswane, is geboren in 1964 te Paramaribo. Zij is de dochter van Lucia Muriel Tyndall en Albert Clemens Biswane.

De Inheemse voorouderlijke Spirits hebben mij de taak overgedragen als Pyai, die staat voor Spirituele leiderschap, Genezer en Raadsvrouw.

Meer info en aanmelden