Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Evenementen

Leesfees

Van 7 t/m 15 maart is het Boekenweek en dat vieren we met op zaterdag 14 maart LEESFEES, het leukste literaire feest van Arnhem. Een avond tjokvol met literatuur, poëzie, spoken word, taal, tekst en muziek.

LEESFEES

Het boekenweekessay wordt dit jaar geschreven door Özcan Akyol, ook te gast bij Rozet op LEESFEES.

Het thema van de Boekenweek is Rebellen en Dwarsdenkers. En daar kunnen we er niet genoeg van hebben. Het zijn de smaakmakers, de mensen die geur en kleur geven aan het leven en het verschil maken. Van Annie M.G. Schmidt tot Johan Cruijff, van Charles Bukowski tot Lady Gaga en van Oprah Winfrey tot Salvador Dali.

Kaarten kosten € 12,50 en te koop via deze link. Ben je lid van de bibliotheek, kies dan voor de optie ‘Rozet ledenticket’

Zaterdag 14 maart
Aanvang 20.00 uur
Rozet (Kortestraat 16, Arnhem)

Line up LEESFEES

Een leuke line up met onder andere Özcan Akyol, Stella Bergsma, Babs Gons.

Özcan Akyol

Özcan Akyol is een Nederlandse schrijver en columnist. Naast zijn literaire werk is hij vaste columnist voor het Algemeen Dagblad, de Stentor, Tubantia, De Gelderlander, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, PZC, BN/De Stem, de VARAgids, Nieuwe Revu, Helden en 90 Minutes. Daarnaast publiceert hij van tijd tot tijd in onder andere Hard gras en Viva Mama. Als opiniemaker is hij geregeld te zien in televisieprogramma's.

Stella Bergsma

Stella Bergsma is een Nederlandse schrijfster, opiniemaker en frontvrouw van de band Einstein Barbie. In 2014 verscheen haar bundel Cupcakes met gedichten en songteksten bij uitgeverij Lebowski. In 2015 vertaalde ze de gedichten van Charles Bukowski. Ze bedacht de term 'sletvrees' en schrijft columns, artikelen en verhalen voor onder andere de Volkskrant, HP/DeTijd, Linda en Vrij Nederland.

Babs Gons

Babs Gons is een Amsterdamse schrijfster, performer, host en docent achter een flink aantal spoken word-initiatieven. Ze staat met haar werk op festivals, literaire programma’s, in musea, debatcentra en bibliotheken en draagt voor op radio en televisie en reisde met haar werk af naar o.a. Zuid-Afrika, Soedan, Curaçao en Brazilië.