1. Home
  2. Activiteiten
  3. Evenementen

UPDATE - Leesfees gaat niet door!

- UPDATE - 
Vanwege de maatregelen om de verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan, gaat het LEESFEES helaas NIET door! Heb jij een kaartje gekocht? Dan krijg je natuurlijk je geld terug.

---

LEESFEES is het leukste literaire feest van Arnhem. Een avond bomvol met literatuur, poëzie, spoken word, taal, tekst en muziek. 

 

LEESFEES

Het thema van de Boekenweek is Rebellen en Dwarsdenkers. En daar kunnen we er niet genoeg van hebben. Het zijn de smaakmakers, de mensen die geur en kleur geven aan het leven en het verschil maken. Van Annie M.G. Schmidt tot Johan Cruijff, van Charles Bukowski tot Lady Gaga en van Oprah Winfrey tot Salvador Dali.

Het boekenweekessay wordt dit jaar geschreven door Özcan Akyol, ook te gast bij Rozet op LEESFEES. En er komen nog veel meer rebellen en dwarsdenkers! Zie programma en line up hieronder.

Kaarten kosten € 12,50 en te koop via deze link. Ben je lid van de bibliotheek? Kies dan voor de optie ‘Rozet ledenticket’ en betaal slechts een tientje.

Zaterdag 14 maart, aanvang 20.00 uur, Rozet (Kortestraat 16, Arnhem)

Programma LEESFEES

20.00 uur Deuren open
20.30 uur Opening LEESFEES
20.35 uur Artik & Faffi – Beats & spoken word
20.45 uur Stella Bergsma – Over schijt hebben met stijl, de strijd tegen sletvrees en haar boekenweekmanifest Nouveau Fuck
21.15 uur Sabina Lukovic – Sexy stand up poetry
21.35 uur Babs Gons – Neerlands godmother van de spoken word spuwt vuur!
21.55 uur Michiel Lieuwma – Speelt zijn voorstelling maniakaal teksttheater Naar de maan of naar de haaien
21.55 uur Artik & Faffi – Beats & spoken word
22.05 uur Sabina Lukovic – Sexy stand up poetry
22.30 uur Özcan Akyol – Schrijver van het boekenweekessay Generaal zonder leger gooit knuppels in het Arnhemse hoenderhok en eert zijn favoriete dwarsdenkers
22.30 uur Babs Gons – Neerlands godmother van de spoken word spuwt vuur!
22.55 uur Max Hermens – Wintertuin-talent topt de avond af met prangende proza! 
23.00 uur DJ, glutenvrij dansen

Line up LEESFEES

Özcan Akyol

Özcan Akyol is een Nederlandse schrijver en columnist. Naast zijn literaire werk is hij vaste columnist voor het Algemeen Dagblad, de Stentor, Tubantia, De Gelderlander, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, PZC, BN/De Stem, de VARAgids, Nieuwe Revu, Helden en 90 Minutes. Daarnaast publiceert hij van tijd tot tijd in onder andere Hard gras en Viva Mama. Als opiniemaker is hij geregeld te zien in televisieprogramma's.

Stella Bergsma

Stella Bergsma is een Nederlandse schrijfster, opiniemaker en frontvrouw van de band Einstein Barbie. In 2014 verscheen haar bundel Cupcakes met gedichten en songteksten bij uitgeverij Lebowski. In 2015 vertaalde ze de gedichten van Charles Bukowski. Ze bedacht de term 'sletvrees' en schrijft columns, artikelen en verhalen voor onder andere de Volkskrant, HP/DeTijd, Linda en Vrij Nederland.

Babs Gons

Babs Gons is een Amsterdamse schrijfster, performer, host en docent achter een flink aantal spoken word-initiatieven. Ze staat met haar werk op festivals, literaire programma’s, in musea, debatcentra en bibliotheken en draagt voor op radio en televisie en reisde met haar werk af naar o.a. Zuid-Afrika, Soedan, Curaçao en Brazilië.

Michiel Lieuwma

Naar de Maan Of Naar de Haaien van schrijver en theatermaker Michiel Lieuwma kreeg lovende kritieken. Zo schreef Theaterkrant over de voorstelling op Oerol: “Lieuwma’s Naar de maan of naar de haaien is een volledig uit de klauw gierende TED-talk on speed, een doorgedraaide PowerPointpresentatie én een fascinerende theaterperformance ineen.” Michiel Lieuwma, bekend van onder andere De Snijtafel en Het Nieuw Utrechts Theater speelt Naar de maan of naar de haaien tijdens LEESFEES.

Sabina Lukovic

Sabina Lukovic is een spervuur van gesproken woord. Sensueel en choquerend met 'n hiphopflow van heb ik jou daar. Stond op het podium bij onder andere Mensen Zeggen Dingen, Hiphop In Je Smoel en Lowlands Festival.

Stadsbrouwerij DURS

De drankjes worden verzorgd door de eigenwijze Arnhemse Stadsbrouwerij DURS. Op zaterdag 14 maart bij Rozet kun je genieten van de Dakhaas (Blond), een Geutpisser (Amber) of een Jetser (Tripel). Rechtstreeks uit Klarendal!