Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Taal, kunst en erfgoed

Rozet Erfgoedcentrum: Museum Arnhem, Gelderse bieb en historische VVV ineen

Rozet Erfgoedcentrum is Museum Arnhem, schatkamer, expo, Gelderse Bibliotheek en onderzoekscentrum tegelijk. Het is de mooiste start van een gratis dagje uit. Zie het erfgoedcentrum als een soort historische VVV, boordevol toeristeninformatie over de stad. Duik hier in de Arnhemse geschiedenis, en ga dan het centrum in. Of andersom.  

Rozet Erfgoedcentrum in Arnhem maakt deel uit van Rozet, 12.000 m2 taal, kunst en erfgoed. Het is gevestigd in het prijswinnende gebouw van architecten Neutelings Riedijk. 

Gratis naar het museum in Arnhem

Wil je gratis naar een museum in Arnhem? Of doe je een rondje langs musea in Gelderland? Maar wil je niet teveel geld uitgeven? Geen nood, Rozet Erfgoedcentrum is gratis toegankelijk. Geen museumkaart nodig.

houten poppenhuis in houten, historische vitrinekast

Museum Arnhem en Gelderland Bibliotheek

De collectie van Museum Arnhem en de Gelderland Bibliotheek vormen samen het Rozet Erfgoedcentrum. Ontdek unieke voorwerpen en verhalen.

Denk hierbij aan historisch zilver en keramiek, informatie over grafheuvels, het poppenhuis van Lizzy Ansingh of een schatkamer vol eeuwenoude boeken. Vaak is er een speciale tentoonstelling over Arnhem of Gelderland.

 

Voor elk wat wils

Rozet Erfgoedcentrum heeft voor elk wat wils. Heb je iets met cultuurhistorie, archeologie en / of een prachtige museumcollectie? Dan doe je er slim aan om Rozet Erfgoedcentrum te bezoeken. Ben jij een amateurhistoricus of -genealoog? Onderzoek de collectie van Museum Arnhem en de Gelderland Bibliotheek en werk je stamboom uit.

Of organiseer jij het volgende familie-uitje en ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van Arnhem en Gelderland? Maak van een doorsnee familie-uitje een historische dag die je je lang herinnert. Voor jong & oud.

cirkel met grafische portretten van mens, dier en iconen van hartjes, doodshoofd etc
rondleiding in erfgoedcentrum

Boek een museale rondleiding door Rozet Erfgoedcentrum

Museum Arnhem heeft een deel van haar historische museumcollectie ondergebracht in Rozet Erfgoedcentrum. Wil je meer weten over die museumcollectie? Trek alle lades open, lees de info of boek een rondleiding.

Je kunt kiezen voor:

Speciale rondleiding: de Gelderland Bibliotheek in de schatkamer

Geïnteresseerd in de historische collectie van Museum Arnhem? Dan wil je vast en zeker ook meer weten over de Gelderland Bibliotheek! Die kun je bezichtigen in de Schatkamer.

In de collectie van Rozet Erfgoedcentrum vind je zo'n 43.000 oude drukken en handschriften. Alleen tijdens deze speciale rondleiding door de Schatkamer laten we topstukken uit de collectie zien. Zoals fraaie middeleeuwse handschriften.

De objecten komen uit voormalige kloosters, de boekerij van Arnhem, de vroegere Gelderse Academie in Harderwijk, het Arnhems Historisch Genootschap Prodesse Conamur en de nalatenschappen van voorname Arnhemmers zoals Alexander Ver Huell. Boek de Schatkamer-rondleiding >

ruimte met middeleeuwse boeken links en studeerhoek rechts
De schatkamer
de wereld op een kaart

Rozet-rondleiding in een andere taal?

Onze professionele gidsen spreken verschillende talen. Zij hebben elk een passie voor een eigen thema: gegarandeerd een inspirerende rondleiding in je eigen taal!

Onze gidsen zijn specialisten: architectuur, lokale geschiedenis, mode & duurzaamheid, archeologie en geschiedenis van Sonsbeektentoonstellingen. Wat wil je weten over Arnhem en in welke taal? Geef het aan als je een rondleiding boekt!

Bezoek het erfgoedcentrum met kinderen

Rozet Erfgoedcentrum is als museum en Gelderse bibliotheek ook superleuk voor kinderen. Doe er het Beekspel, duik de Schatkamer in (onder begeleiding) of trek de lades boordevol geschiedenis open.

Heb je vragen? Er is altijd iemand die je verder kan helpen.

kinderen duiken in de lades van het erfgoedcentrum

Erfgoed met uitzicht

Rozet Erfgoedcentrum vind je niet alleen in het souterrain van Rozet. Je kunt ook de trap of met de lift naar het dakterras en Stadspanorama.

Op de 5e verdieping zie je de rijke geschiedenis van Arnhem, als prachtig uitzicht en op historische schilderijen. Leuk voor jong en oud.