Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

 1. Home
 2. Nieuws

Arnhemse 55plussers denken mee met Rozet

01-10-2018 -

Wat kun je doen bij Rozet als 55-plusser? En wat mist er nog? 13 Arnhemmers dachten in september 2018 mee en gaven heldere tips.

Wensen voor Rozet

 1. Zet een pool op met vrijwilligers.
  Doel: een bijdrage leveren en bij een netwerk horen.
 2. Zet ‘Arnhem’ centraal in de activiteiten.
  De trots op Arnhem zorgt voor verbinding. De groep van 55-plussers deelt een liefde voor de stad en omgeving. Iedereen heeft een eigen verhaal en geschiedenis hier, en kan zo een bijdrage leveren.
 3. Breng Rozet dichterbij, of breng de wijk naar Rozet.
  Ontmoeten. Voor Arnhemse 55-plussers kan Rozet meer dan nu een spil worden in het verbinden van mensen en wijken. Bereikbaarheid is daarbij vaak een struikelblok.
 4. Rozet kan wijken versterken door samenwerking.
  Veel van de 55-plussers die we spraken ziet een grote kans voor Rozet in het versterken van verbinding en leefbaarheid in de wijk. Rozet kan er zijn door (samen met verenigingen) activiteiten te houden in de wijken. Gezamenlijk vervoer vanuit de wijk naar een locatie van Rozet is ook een wens.
 5. Vertrouwd gezicht.
  Zorg voor een bekend gezicht bij Rozet en/of de activiteit, uit de eigen cultuur of omgeving. Maakt het makkelijker om mee te doen.
 6. Blijf rekening houden met verschillende leeftijdsfases en generaties.

Meedenkers

In totaal zijn 13 Arnhemmers geïnterviewd. Met hen is diepgaand gesproken over hun bekendheid met en hun wensen voor Rozet.

De samenstelling van de groep was zo divers en Arnhems mogelijk:

 • 8 vrouwen, 5 mannen
 • 8 Arnhemmers met een Nederlandse achtergrond of cultuur, 5 uit andere culturen (Turks, Somalisch, Tunesisch)
 • Zowel bewoners van Arnhem-Zuid (o.a. Kronenburg, Malbergen, Elden) en Arnhem-Noord (o.a. Centrum, Presikhaaf, Broek, Geitenkamp)
 • Arnhemmers van 60 tot 86 jaar, met verschillende opleidingsniveaus en sociaal netwerk.
  Sommigen met (betaald) werk, anderen actief in het verenigingsleven, anderen niet actief of werkzaam.

Rozet pakt ‘t op

Veel van deze wensen nemen we gelijk mee in de opzet van nieuwe activiteiten. Zoals: Arnhem meer centraal zetten of de verschillende leeftijdsfases. Dat doen we al, maar dat moet nog specifieker of duidelijker zichtbaar zijn. Samenwerken met verenigingen in de wijk gebeurt al, maar de cultuurmakelaars werken er verder aan.

Andere dingen pakken we op: De bereikbaarheid van Rozet voor ouderen, het vertrouwde gezicht uit de eigen cultuur. Wilt u meer weten, volg het nieuws van Rozet. 

Delen op social media