Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Nieuws

Kom gratis je bloeddruk meten in Rozet

03-06-2019 -

Tijdens de landelijke bloeddrukcampagne van de Hartstichting is in de bibliotheek van Rozet Arnhem tussen 3 en 8 juni een bloeddruk meetpunt ingericht. Hier kun je gratis je bloeddruk laten meten.

 

Landelijke bloeddruk campagne

De Hartstichting wil mensen met een hoge bloeddruk eerder opsporen om zo het groeiend aantal hart- en vaatpatiënten een halt toe te roepen. Daarom organiseert zij van 27 mei tot en met 8 juni een landelijke bloeddruk campagne, met als doel het regelmatig meten van de bloeddruk de norm maken.

Meet je bloeddruk, ken je getallen

Een hoge bloeddruk is een belangrijke risicofactor voor hart- en vaatziekten. Een op de drie volwassen Nederlanders heeft een verhoogde bloeddruk. Naar schatting weet de helft van deze mensen dit niet want van een hoge bloeddruk voel je doorgaans niets. Hierdoor loop je mogelijk risico op hart- en vaatziekten zonder het je te realiseren. Ons doel is dat alle Nederlanders van 40 jaar en ouder zich bewust worden van hun bloeddruk, én hoe ze deze (indien nodig) kunnen verlagen.

Delen op social media