Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Nieuws

Help mee met het sonsbeek archief

14-12-2019 -

Stichting Sonsbeek is op zoek naar 70 jaar documenten en verhalen. Heb jij posters, foto's, video's of objecten van een van de Sonsbeektentoonstellingen? Kom dan zaterdag 14 december naar Rozet Centrum of zaterdag 18 januari naar Rozet Kronenburg en deel ze met het archief.

In aanloop naar sonsbeek20→24 leggen we een bijzonder archief aan dat heden, verleden en toekomst verbindt.

Sonsbeek staat zowel nationaal als internationaal bekend als baanbrekende tentoonstelling voor hedendaagse kunst in de openbare ruimte. De eerste vier edities (1949, 1952, 1955, 1958) vonden met regelmaat plaats, vervolgens werd sonsbeek met onregelmatige tussenpozen georganiseerd (1966, 1971, 1986, 1993, 2001, 2008, 2016) door een steeds veranderende organisatie. Het materiaal van deze tentoonstellingen is schaars en ook nog eens verspreid bewaard over verschillende archieven in Nederland.

Materiaal en verhalen
Het sonsbeek archief maken we samen met iedereen die graag een bijdrage wil leveren. Heb je foto's, filmmateriaal, documenten of objecten van sonsbeek-edities tussen 1949 en 2016? Deel ze op 14 december met ons in Rozet.  Heb je een mooie herinnering aan een kunstwerk of een anekdote over een bijzondere ontmoeting tijdens een van de tentoonstellingen? Tijdens de lancering is er gelegenheid om je verhaal vast te laten leggen. Deze verhalen bundelen we  - uiteraard met jouw toestemming - om een podcast van te maken.                                           

Toekomstige generaties
Dankzij de verzamelde documenten, voorwerpen en oral history bevat het toekomstige archief een veelheid aan stemmen en perspectieven op sonsbeek-tentoonstellingen en de tentoongestelde kunstwerken. Het archief zorgt ervoor dat toekomstige generaties meer te weten komen over, en anderen in de toekomst beter onderzoek kunnen doen naar sonsbeek en haar zeer bijzondere geschiedenis   

Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om materiaal digitaal in te leveren. Ook dat kan vanaf 14 december. Meer weten? Klik dan hier.

Praktische informatie
Datum: zaterdag 14 december
Tijdstip: 12.00-17.00 uur
Locatie: Rozet Centrum, Kortestraat 16

Datum: zaterdag 18 januari
Tijdstip: 12.00-17.00 uur
Locatie: Rozet Kronenburg, Kronenburggalerij 7

 

Delen op social media