Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Nieuws

Interactieve lezing Bas Haring

06-02-2020 -

Laat je inspireren door filosoof Bas Haring. Formuleer met de andere deelnemers vragen die je altijd al had willen stellen. Of waarvan je niet wist dat je ze had. Deze interactieve lezing wordt georganiseerd door Iederal.

Hé toekomst, kan ik je helpen?

Duurzaam en klimaatverandering zijn dé thema's van dit moment. Als we doorgaan zoals we nu doen, dan krijgen de generaties die nog komen het lastig. Wij hebben de verantwoordelijkheid daar wat aan te doen. Toch? Wij zijn het immers die de toekomstige ellende veroorzaken.

Maar waar komt die verantwoordelijkheid precies vandaan? Die toekomstige generaties bestaan nog niet en we weten helemaal niet wat ze zullen vinden. En als we moeten kiezen tussen het helpen van mensen die in toekomst zullen leven, of mensen die nu al leven maar elders, is het dan wel zo vanzelfsprekend om voor de toekomst te kiezen? Lastig …

Bas Haring is filosoof, informaticus en tv-presentator. Als zelfbenoemd volksfilosoof probeert hij wetenschap en filosofie toegankelijk te maken voor iedereen. Daarnaast schrijft hij boeken en is hij hoogleraar Publiek begrip van wetenschap aan de Universiteit Leiden.

Donderdag 6 februari 2020
20.00 - 22.00 uur
Prijs: € 12,50
Locatie: Rozet 

LET OP: deze avond wordt georganiseerd door Iederal. Meld je daarom hier aan!

Delen op social media