Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Nieuws

Kinderboekenweek 2019: Schrijf je nu in voor gratis inspiratietrainingen

03-09-2019 -

Van 2 t/m 13 oktober is het weer Kinderboekenweek, met dit jaar het thema: Reis mee! Wij geven je met twee gratis trainingen graag de nodige inspiratie en handvatten, zodat je met nieuwe ideeën en veel plezier aan de slag kunt met jouw leerlingen. 

Ja, ik laat me graag inspireren!

 

Praktische informatie

Data: Dinsdag 3 september - Op reis in je eigen animatiefilm
          Donderdag 5 september - Van prentenboek naar...
Tijd: 15.45-17.15 uur
Locatie: Rozet, Kortestraat 16, Arnhem

 

 

De inspiratietrainingen

Dinsdag 3 september:
Op reis in je eigen animatiefilm

Wil jij leren hoe je met een iPad een animatiefilmpje kunt maken? Dan is dit iets voor jou! Tijdens deze workshop leer je de basisprincipes van het maken van een animatiefilmpje met een iPad.

In de film gaan personages of dieren uit een prentenboek op ontdekkingsreis. Ze bewegen van hun eigen bladzijde via een nieuwe wereld naar een bladzijde in een ander boek. Daar ontmoeten ze een nieuw woord. Je werkt met cut-out figuren, echte boeken, een greenscreen en je eigen fantasie. Wij zorgen voor de boeken en de iPads.

Donderdag 5 september:
Van prentenboek naar...

 

...een gedicht, of een gesprek, of een theaterscène, of... Tijdens deze inspiratietraining geven we ideeën hoe een prentenboek het uitgangspunt kan zijn voor verschillende lessen, voor groep 1 t/m 8!
Zo zou je met leerlingen uit groep 1/2 personages uit het boek tot leven kunnen laten komen tijdens een theaterles, of met groep 8 een verdiepend gesprek kunnen voeren naar aanleiding van het thema van het boek. 

Tijdens deze workshop komen diverse creatieve taalwerkvormen aan bod, waar je in de Kinderboekenweek mee aan de slag kunt! 

Het prentenboek 'Het eiland van opa' staat tijdens deze training centraal, maar de werkvormen kunnen op elk ander boek worden toegepast.

Delen op social media