1. Home
  2. Nieuws

Leer Film Spreken - Filmhub Oost @ Rozet

26-05-2021 -

Filmhub Oost ondersteunt, adviseert en inspireert scholen en culturele partners die in Gelderland en Overijssel met filmeducatie werken of aan de slag willen. Zo ook Rozet Onderwijs.

Filmhub Oost ontwikkelde een Film Wijze Waaier met korte filmopdrachten voor het primair onderwijs vanuit de leerlijn Film, als laagdrempelig opstapje naar de veelzijdige en wondere wereld van filmeducatie. Wil je deze gratis aanvragen bij Rozet Onderwijs? Mail dan carla.witjes@rozet.nl.

Wil je een echt online filmcadeautje ontvangen én kans maken op een schoolvoorstelling? Doe dan mee aan het landelijk onderzoek naar filmeducatie en vul de vragenlijst in: Meer informatie

Natuurlijk kan naast Rozet ook Filmhub Oost je in contact brengen met lokale aanbieders, als je toch liever onder begeleiding van een gastdocent aan de slag gaat.

Save the date: Op 23 maart 2022 bereidt Filmhub Oost een inspirerende studiemiddag voor PO leerkrachten en aanbieders voor. Een inspirerende spreker uit de praktijk neemt ons mee naar de kansen die er liggen voor jouw klas om middels film de wereld in te gaan en te leren kennen.
Film is al lang de manier waarop mensen de wijde wereld in kunnen gaan vanuit de eigen stoel.
De methode voor wereldorientatie Blink gebruikt filmeducatie al langer als een van de mogelijke verwerkingsopdrachten voor leerlingen om onderzoek te doen.  

Tips voor morgen in de klas:
Op zoek naar lesmateriaal voor groep 1 t/m 8? Kijk eens op het LessonUp kanaal van Netwerk Filmeducatie. Hier vind je gratis kant-en-klare- filmlessen die je zo vanaf het digibord kunt afspelen.

Wil je met je leerlingen een film, vlog of documentaire maken, maar ontbreekt het je aan de juiste middelen hiervoor? Dan kun je bij de hub terecht om helemaal kosteloos een filmtechniekset te lenen, met iPads, microfoons, statieven én een uitgebreide gebruikershandleiding.

Meer informatie over Filmhub Oost? Bezoek de website of mail naar info@filmhuboost.nl

Delen op social media