Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Nieuws

Mediawijsheid op een creatieve manier

02-04-2019 -

Mediawijs zijn en werken met 21e-eeuwse vaardigheden: begrippen die inmiddels niet meer weg te denken zijn uit het curriculum van de toekomst. Vind je het lastig om mediawijsheid in te bedden in de bestaande lessen? En zoek je een creatieve manier om stil te staan bij mediawijsheid? Rozet heeft de expertise in huis om samen met professionals naar te kijken.

Mediawijs en de 21e-eeuwse vaardigheden maken deel uit van het dagelijkse leven van kinderen en jongeren. Het draait hierbij niet alleen om het werken met computers, robots en apps, maar juist ook om bewustwording van de invloed van media en hoe diverse vormen van media gemaakt worden. Van de lokale krant tot aan televisieprogramma’s.

Hoe maak je eigenlijk zelf aansprekende content zoals vlogs, blogposts en digitale kunst en welke vaardigheden heb je hiervoor nodig? Welke mediaomgevingen en tools bestaan er eigenlijk en hoe kunnen zij jouw leven makkelijker maken?

Reflecteren

Ook kunnen reflecteren op eigen mediagebruik en consumptie is belangrijk. Herken je bijvoorbeeld wanneer een game je probeert te verleiden om door te spelen? Om extra geld uit te geven aan de game?

Veel professionals vinden het onderwerp mediawijsheid interessant en willen er aandacht aan schenken in de klas, maar weten niet goed hoe. Rozet heeft de expertise in huis om samen met professionals te kijken naar de mogelijkheden om mediawijsheid in te bedden in het bestaande curriculum op een aansprekende en creatieve manier waarbij kunst, taal en erfgoed centraal staat.

Benieuwd? Neem contact op met Levi Smits

Delen op social media