Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Nieuws

Rozet start met bezorging via drones

23-03-2021 -

Rozet breidt haar dienstverlening opnieuw uit. Nadat vorig jaar aan het begin van de coronacrisis de Afhaalbieb in het leven werd geroepen, kunnen bibliotheekleden binnenkort gebruikmaken van een nieuwe service: boekbezorging met een drone!

Bij de Afhaalbieb kunnen mensen een vooraf besteld pakket met boeken ophalen bij een van de vestigingen van Rozet. De kwetsbare doelgroep kan gebruikmaken van de bezorgservice. Corine Raats, manager bibliotheek Rozet: “Naast deze kwetsbare doelgroep, is er ook een groep leden die zich niet prettig voelt bij het afhalen van boeken. Voor deze mensen is dronebezorging een uitkomst.”  

Hoe werkt het?
Bibliotheekleden die binnen een straal van 5 km van Rozet Centrum, Rozet Presikhaaf of Rozet Kronenburg wonen, kunnen gebruikmaken van de dronebezorging. Bij het bestellen van hun boekenpakket, kunnen ze op www.afhaalbieb.nl kiezen voor dronebezorging. Rozetmedewerkers maken vervolgens een afspraak voor de bezorging.
 

Innovatie
Het inzetten van dronebezorging past binnen de ambities van Rozet om taal, kunst en erfgoed voor iedere Arnhemmer toegankelijk te maken. Raats: “Daarnaast kijken we bij Rozet altijd welke innovaties interessant kunnen zijn voor onze organisatie. Dronebezorging vindt in de Verenigde Staten al plaats. En als het daar kan, kan het hier ook!”
Behalve innovatief is bezorging via drones ook nog duurzaam. En leuk! “Het is een fantastisch gezicht om de drone met een tasje boeken weg te zien vliegen”, aldus Raats.   

Klik hier voor meer informatie

Delen op social media