Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Nieuws

Voorstelling: Het Achterhuis

28-05-2019 -

Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Actrice en theatermaker Sabine van Boven heeft het dagboek van Anne Frank bewerkt tot een monoloog van een half uur.

Hierin vertelt ze over de ruim twee jaar dat Anne Frank moest schuilen in de Tweede Wereldoorlog. Alles wat er zich in het huis en daarbuiten afspeelde, komt voorbij. Een rollercoaster aan emoties die Anne Frank beleefde tijdens het schuilen. Na de monoloog vindt een naspreek plaats, waarin leerlingen hun ervaringen kunnen uiten en vragen kunnen stellen.

Sabine: “Ik vind het belangrijk dat we ons altijd blijven realiseren hoe dankbaar we voor onze vrijheid mogen zijn. Dat het niet vanzelfsprekend is wat wij allemaal hebben en kunnen. En dat we ons bewust mogen zijn van dit grote voorrecht. In het nagesprek hebben we het hierover. Maar ook over wat Anne Frank kracht gaf om zoiets vreselijks vol te houden en niet op te geven. En over hoe we de kleine oorlogjes uit ons leven kunnen voorkomen.

Meer informatie en boeken kan op de website van Sabine van Boven.

Delen op social media