Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Onderwijs

Plastic Soep op school

Plastic Soep is de grote vuilnisbelt van plastic troep die in de oceanen drijft. Met het project 'Arnhem Plasticvrij?' willen we met heel veel Arnhemmers in 2019 de afvalberg kleiner maken. Voor het onderwijs zijn diverse lespakketten en activiteiten beschikbaar. 

Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten. Wil je meer informatie? Stuur een e-mail met als onderwerp: plastic soep.

'Out to Sea? The Plastic Garbage Project' 

In deze tentoonstelling worden aan de hand van het motto 'reduce, reuse, recycle' mogelijke oplossingen onderzocht om de oceanen nu en in de toekomst plasticvrij te krijgen.

Aanvullend exposeren (Arnhemse) kunstenaars hun kijk op de plastic thematiek.

Rondleidingen

Bij Rozet staat een groep speciaal opgeleide, ervaren en enthousiaste gidsen klaar om rondleidingen te geven in Rozet. Een rondleiding duurt ongeveer 1 uur. Maar kan op verzoek langer.

Een onderwijsrondleiding van 1 uur voor maximaal 15 leerlingen is € 60,- ex. BTW. Reserveren kan via rondleiding@rozet.nl

Workshops in de klas

Met onderstaande workshops gaan leerlingen actief aan de slag met (plastic) afval. 

Lespakketten

Wil je in jouw klas aandacht besteden aan Duurzaamheid? Onderstaande lespakketten zijn beschikbaar.