1. Home
  2. Onderwijs

Plastic Soep op school

Plastic Soep is de grote vuilnisbelt van plastic troep die in de oceanen drijft. Met het project 'Arnhem Plasticvrij?' maakt Rozet met heel veel Arnhemmers in 2019 de afvalberg kleiner. Voor het onderwijs waren diverse lespakketten en activiteiten beschikbaar. De expositie was te zien van 9 februari 2019 t/m 10 april 2019.

Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten begin 2019. Wil je meer informatie over deze expositie? Deze is weliswaar voorbij, maar is een mooi voorbeeld van wat je met samenwerking kunt bereiken bij Rozet. Stuur een e-mail met als onderwerp: plastic soep.

'Out to Sea? The Plastic Garbage Project' 

In deze tentoonstelling werden aan de hand van het motto 'reduce, reuse, recycle' mogelijke oplossingen onderzocht om de oceanen nu en in de toekomst plasticvrij te krijgen.

Aanvullend exposeren (Arnhemse) kunstenaars hun kijk op de plastic thematiek.

Rondleidingen

Bij Rozet stond een groep speciaal opgeleide, ervaren en enthousiaste gidsen klaar om rondleidingen te geven over plastic soup in Rozet. 

Een onderwijsrondleiding van 1 uur voor maximaal 15 leerlingen is € 60,- ex. BTW. Reserveren kan via rondleiding@rozet.nl

Workshops in de klas

Met onderstaande workshops gingen leerlingen actief aan de slag met (plastic) afval. 

Lespakketten

Wil je in jouw klas aandacht besteden aan Duurzaamheid? Onderstaande lespakketten zijn nog steeds beschikbaar.