Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Onderwijs
  3. Nieuws & agenda

Aanbod voor live stream dans/theater voorstellingen plus workshops voor het basisonderwijs

26-05-2021 -

In deze tijd van corona en dus geen externen in de basisscholen hebben we nagedacht over de mogelijkheid van live stream voorstellingen en workshops voor de scholen. Op die manier kunnen we zorgen dat er in deze tijd toch kunst en cultuur in het onderwijs blijft komen.
Helaas is live streamen duurder in vergelijking met live op een school spelen, vanwege de inhuur van zalen/techniek (streamingset) en technici.

Het voordeel is dat meerdere scholen gelijktijdig kunnen gebruikmaken van het aanbod en hierdoor komen de kosten gelijk of soms lager uit dan als de voorstelling live op school wordt gespeeld.
Een ander bijkomend voordeel is dat meer klassen (van dezelfde school) gelijktijdig de voorstelling kunnen bekijken en de school geen grote ruimte beschikbaar hoeft te hebben om de voorstelling te spelen. Voor het doen van de workshop is uiteraard wel een lege ruimte nodig en een scherm waarop de kinderen de docent kunnen zien/horen.

In samenspraak kunnen we de voorstelling op meerdere manieren / locaties streamen:
In theatersetting (met theaterlicht) en workshops vanuit een studio. (dit heeft de voorkeur vanwege de optimale beleving)
In daglichtsetting (denk aan plein op 3 of dakterras)
In het prijzenoverzicht kun je zien wanneer een voorstelling goedkoper of duurder is dan de live-versie op school. De goedkoopste opties vergen wel de meeste afstemming.
Ons idee is dan ook om een aantal data aan scholen te presenteren, waaruit ze een keuze kunnen maken. Hoe meer deelnemers, hoe goedkoper de voorstelling kan worden aangeboden.
Maatwerk is qua dag/tijd in deze dus niet mogelijk.

Omdat Rozet onderwijs de meeste toegang heeft tot de scholen, zouden we willen vragen of bovenstaand idee iets is dat jullie bij de scholen zouden willen inbrengen.
Van belang is dat we dan van tevoren afstemmen op welke datum/data we dit aanbod aan het onderwijs willen/kunnen doen.
Voor vragen, opmerkingen of aanvullingen: bel of mail gerust!

Delen op social media