1. Home
  2. Onderwijs
  3. Nieuws & agenda

Airborne Museum Hartestein

28-05-2019 -

Met een speciaal programma voor voortgezet onderwijs kunnen leerlingen samenwerken en zelfstandig op onderzoek uit gaan in het Airborne Museum. Onze educatieve programma’s zijn geschikt voor verschillende leerjaren en verschillende niveau’s.

De leerlingen worden ontvangen door een museumdocent en kunnen daarna zelfstandig aan het werk. Afsluitend wordt de Airborne Experience in de kelder bezocht. Wil je de ervaring nóg completer maken? Bezoek dan ook de Airborne Begraafplaats of boek een ooggetuigenverhaal.

In overleg met de docent stellen wij een programma op maat samen.

Vijf programma’s

Airborne Museum Hartenstein heeft vijf educatieprogramma’s voor het Voortgezet Onderwijs.

  • Koffers vol Verhalen: met het koffertjesproject gaan leerlingen zelfstandig op onderzoek uit. Koffers vol verhalen sluit naadloos aan op het canonvenster ‘De Tweede Wereldoorlog’. 
  • Perimeterwandeling met smartphone: leerlingen maken met hun eigen smartphone een wandeling langs belangrijke locaties in Oosterbeek ten tijde van de Slag om Arnhem. Ze maken kennis met een aantal persoonlijke verhalen over de Slag om Arnhem, die met de thema’s vluchten, vechten, verzorgen en verzet te maken hebben.
  • Bezoek Airborne at the Bridge: een bezoek aan Airborne at the Bridge biedt de mogelijkheid op dieper in te gaan op de gebeurtenissen bij de Rijnbrug in 1944. Wat gebeurde er allemaal op die plek? 
  • Museumopdrachten: de leerlingen gaan in groepjes in het museum aan de slag aan de hand van een opdrachtencarrousel. Wat gebeurde er tijdens de Slag om Arnhem?
  • Bezoek de Airborne Begraafplaats: maak de impact van de Slag om Arnhem op een indrukwekkende manier inzichtelijk… Luister naar de bijzondere verhalen van omgekomen militairen tijdens de Slag om Arnhem.
Delen op social media