Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Onderwijs
  3. Nieuws & agenda

Buitenlessen en excursies

04-02-2021 -

Voor de maanden mei, juni en juli heeft HARTenHAVE Cultuureducatie een Corona-proof lesaanbod samengesteld, voor alle groepen, die in de buitenlucht plaatsvinden. Het zijn excursies en buitenlessen in Arnhem en omgeving, die aansluiten aan bij wereldoriëntatie en techniek.

Voor de onderbouw (1 t/m 5) is er een buitenles over het mierennest. Kinderen maken samen op het schoolplein een reuzenmierennest, waar zelfgemaakte mieren in wonen en spelen. De onderbouw kan ook op excursie naar de tuin van Kasteel Rosendael. Daar ontmoeten de leerlingen 2 hofdames die een spannend verhaal vertellen over de kinderen van de baron. Ze bezoeken de 'Bedriegertjes' en de schelpengalerij en doen een speurtocht met allerlei opdrachten.

De bovenbouw (5 t/m 8) kan op excursie naar Meinerswijk. In Meinerswijk op de plek waar 400 jaar Romeinen waren gelegerd, doen de leerlingen een circuit met opdrachten, waardoor ze van alles te weten komen over de Romeinen in Arnhem. De inhoud sluit aan bij het tijdvak Grieken en Romeinen. Of ze gaan naar op excursie naar Sonsbeek. Langs de Jansbeek, stonden vroeger zeven watermolens.

Men noemt deze plek wel het eerste bedrijventerrein van Arnhem. De molens bewerkten verschillende grondstoffen, waar andere ambachtslieden dan weer mee aan de slag gingen. Door opdrachten uit te voeren komen we er achter wat er in al die watermolens gemalen werd.

Delen op social media