Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

 1. Home
 2. Onderwijs
 3. Nieuws & agenda

Coronaproof aanbod Cultuureducatie

04-02-2021 -

We leven nu al enige tijd volgens de corona-richtlijnen. Dit zorgt ervoor dat scholen voorzichtig zijn met het toelaten van volwassenen van buiten het vaste team. Toch is het ook in deze tijd belangrijk dat leerlingen op de basisschool in contact komen met kunst en cultuur-educatie. Daarom informeren we jullie over de verschillende vormen waarop cultuur-educatieve activiteiten in een andere vorm wél kunnen plaatsvinden. Daarnaast is er voor jullie scholen dit jaar ook extra budget beschikbaar om te besteden aan cultuur-educatie, omdat er gelden van het jaar 2020 zijn blijven liggen. We stimuleren alle scholen van Arnhem om dit geld alsnog aan te vragen, bovenop hun regulier budget voor 2021. Na de voorjaarsvakantie ontvangen jullie hier meer informatie over.

Waar kun je dan aan denken als het gaat om coronaproof afstandonderwijs in de cultuurvakken? Buitenlessen, digitale lessen gratis of betaald en live lessen via zoom/teams/google glassroom etc.

Hieronder vind je voorbeelden van de verschillende vormen van goede 'coronaproof practices' van Arnhemse cultuuraanbieders.

 • Buitenlessen: Bijvoorbeeld:
  Voor de maanden mei, juni en juli heeft de cultuuraanbieder HARTenHAVE Cultuureducatie lesaanbod samengesteld, voor alle groepen, die in de buitenlucht plaatsvinden. Het zijn excursies en buitenlessen in Arnhem en omgeving, die aansluiten aan bij wereldoriëntatie en techniek. Groepen 1-5 maken een mierennest op het schoolplein. De groepen 608 leren over de Romeinen op een excursie naar Meinerswijk. Klik hier
 • Betaalde digitale lesactiviteiten of voorstellingen/rondleidingen
  Theaterkids: Podiumkids Thuis - Podiumkids
  Konden jullie klassen dit jaar niet naar voorstellingen in de schouwburg gaan? Theatergroep Kwatta heeft een hoorspel of luistertheater gemaakt voor kinderen vanaf 8 jaar. Voor 2,99 euro kun je deze met je klas beluisteren, zo vaak je maar wilt. 

  Kijk op Podiumkids Thuis voor nog meer te gekke online registraties van voorstellingen. Te zien vanaf de bank of klaslokaal.

 • Digitale lesactiviteiten, gratis online beschikbaar: Bijvoorbeeld:
  Eye Filmmuseum lanceert Filmkwartier voor het basisonderwijs, maandelijkse, gratis, online filmles bestaande uit een korte film met opdracht per bouw. Wil je ook iedere maand Filmkwartier in je inbox? Meld je hier aan. Bekijk hier het gehele onderwijsaanbod voor het basisonderwijs van Eye.

  Kröller-Müller Museum heeft nu ook nieuw online lesmateriaal: Thuis in Kunst
  Trommel je huisgenoten op en ga samen aan de slag met leuke creatieve opdrachten!
  Haal het Kröller-Müller Museum in huis en maak je eigen kunsttuin, een verassend zelfportret of teken het huis van je dromen. Je vindt alle opdrachten op: krollermuller.nl/thuis-in-kunst
 • Live online lesgeven/gastlessen via bijv. Zoom.
  Educatie | Niek Michel Niek Michel geeft fotografielessen aan groepen 7+8 via zoom of teams:  De leerlingen krijgen eerst informatie over soorten fotografie van portretten met een smartphone. Daarna sturen zij hun foto's via Whatsapp naar Niek en bespreken ze zo wat goed gelukt is. Daarna geeft Niek een verwerkingsopdracht voor later in die week. Meerdere kunstvakdocenten geven in Arnhem muziek, beeldend of theaterlessen onder schooltijd live aan hun klassen.

 

Delen op social media