Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Onderwijs
  3. Nieuws & agenda

Couscous & Kaas

21-03-2019 -

Couscous & Kaas is een swingend en spannend concert rondom een prachtig verhaal, waarin de leerlingen samen met Het Gelders Orkest en Eric Robillard de artiest zijn! Het concert is voor de groepen (5) 6, 7, 8.

De 11-jarige Yasmina heeft een Marokkaanse moeder en een Nederlandse vader. Met beide culturen voelt ze zich verbonden. Zoals ze zelf zegt: ‘Ik ben Couscous & Kaas’. Yasmina droomt maar van één ding: lid worden van een echte voetbalclub en op een dag de jongste scoorder ooit worden in een Europacupwedstrijd. Ze oefent zoveel mogelijk in het parkje in haar buurt. Maar dan gebeurt er iets wat haar hele leven op haar kopt zet en Yasmina niet meer wil voetballen. Tot ze de Afrikaanse Ajani ontmoet en ze samen proberen hun dromen te verwezenlijken.

Eric Robillard vertelt het verhaal van Yasmina. De leerlingen illustreren het verhaal met liedjes, dans en bodypercussie. Een aansprekend verhaal over voetballen, Nederlandse- en Marokkaanse cultuur, samenspel en scoren. Nieuwe- en wereldmuziek staat hierbij centraal.
De verschillende bijdragen van de leerlingen worden voorbereid in het laagdrempelige, digitale lespakket. Middels een lesbrief en instructiefilmpjes leren de leerlingen de liedjes, bewegingen en bodypercussies. Zorg dat je leerlingen goed voorbereid zijn, zodat de hele zaal swingt en iedereen zich een artiest voelt! De voorbereiding neemt ongeveer vijf lessen in beslag.

Praktische informatie:

Kosten: €5,- per leerling, (matching Kunstbedrijf) inclusief het digitale lespakket. Leerkrachten en ouders mogen gratis mee naar binnen.
Data: 12 – 13 juni in Musis te Arnhem. 14 juni in Orpheus te Apeldoorn.
Meer informatie en aanmelden kan via: www.hetgeldersorkest.nl/couscouskaas
Of voor vragen: educatie@hetgeldersorkest.nl

Delen op social media