Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Onderwijs
  3. Nieuws & agenda

Dansen met de hele klas

17-09-2019 -

Leuk nieuws van Dansen bij Versteegh uit Arnhem. Sinds dit schooljaar bieden ze dansprojecten aan voor schoolklassen om zo kinderen nog meer te laten bewegen.

Zo gaan kinderen bijvoorbeeld op survival avontuur. Al dansend springen ze over ravijnen, trotseren ze een storm en werken ze samen om ervoor te zorgen dan niemand van die hoge klif valt. Verhalend bewegen en er dan achter komen dat ook dit dans is!

De projecten

Feest! Dansdag op school (groep 1 t/m 8)
Heb je iets te vieren? Dan moet er gedanst worden!
Schuif de tafels aan de kant en we gaan met de voetjes van de vloer. Met de hele school in beweging.
Iedere groep krijgt een dansles waarbij een korte presentatie wordt ingestudeerd. Eind van de dag sluiten we af met een grote show!

Afhankelijk van het project kan er gekozen worden voor verschillende thema’s denk hierbij aan verschillende landen, dansstijlen, seizoenen, kleuren of een dansverhaal op maat. Indien gewenst dragen we ook ideeën aan voor het in stijl aankleden met (zelfgemaakte) kostuums en decor.
Dagindeling is in gezamenlijk overleg.

Kosten
6 groepen: € 650
7 groepen: € 765
8 groepen: € 880
9 groepen: € 995
10 groepen: € 1100
10+ prijs in overleg

Meer informatie of boeken?

Stuur een e-mail naar laura@dansenbijversteegh.nl

De ruimte in (groep 1,2)
Trek je ruimtepak aan en gaan! We stappen in een raket en ontdekken al zwevend door de ruimte spelenderwijs wat we kunnen met ons lichaam. Dit doen we door te dansen als sterren en planeten en misschien komen we ook nog ruimtewezens tegen!

De 1e les is een kennismaking met dans en bewegen op muziek. We dagen de kids op een verhalende manier uit om in beweging te komen. Wanneer we de volledige lessenserie doe,n gaan we dieper in op de bewegingen en prikkelen we de cognitieve ontwikkeling. Dit door middel van bijvoorbeeld zelfstandig herhalen en het presenteren aan en kijken naar elkaar. 

Kosten
1 les à 45 minuten: € 70
Lessenserie 3 lessen à 45 minuten: € 180

Meer informatie of boeken?

Stuur een e-mail naar laura@dansenbijversteegh.nl

Survival dans (groep 3,4,5)
Spring over een ravijn,  wordt meegeblazen door de wind en zet je tent op… we gaan op een dansavontuur! De muziek voert ons mee over een stroomversnelling en we moeten samenwerken om aan de overkant te komen. Dansles(sen) over het trotseren van de elementen der natuur.

Tijdens de eerste les maken we kennis met het thema en de “obstakels” waar we doorheen moeten dansen. De kids worden fysiek en muzikaal geprikkeld.

Tijdens de volgende lessen verdiepen we de elementen die we tegengekomen zijn en gaan we o.a. samen aan de slag. Hiermee stimuleren we de sociaal-emotionele ontwikkeling en het vertrouwen in elkaar door te spelen met (elkaars) gewicht en het bedenken en maken van eigen bewegingen.

Kosten
1 les à 60 minuten: € 90
3 lessen à 60 minuten: € 250

Meer informatie of boeken?

Stuur een e-mail naar laura@dansenbijversteegh.nl

Mythische helden (groep 6,7,8)
Ga mee in het verleden en kruip in de huid van Hercules, Achilles of Atlanta. We maken van olympische sporten een dans en ontdekken hoe de Griekse beelden met hun houding kracht uitstralen. Een workshop(reeks) die verhalende geschiedenis met dans combineert.

Bij één les maken de kids kennis met de grondbeginselen van dans. We zetten hedendaagse bewegingen om in dans en ontdekken wanneer beweging dans wordt. Bij afname van de volledige lessenserie gaan de kids o.a. ook zelfstandig aan de slag. Ze maken een eigen mythisch heldenverhaal leren zo zichzelf presenteren en reflecteren op elkaars werk.

Kosten
1 les à 60 minuten € 90
3 lessen à 60 minuten € 250

Meer informatie of boeken?

Stuur een e-mail naar laura@dansenbijversteegh.nl

Delen op social media