Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Onderwijs
  3. Nieuws & agenda

De Arnhemse Voorleeswedstrijd

26-05-2021 -

Het is zover, de jaarlijkse Arnhemse Voorleeswedstrijd komt er weer aan. Kinderen van groep 7 en 8 van de OAB-scholen strijden voor de titel ‘Arnhemse voorleeskampioen 2021’.
 
De halve finales zijn op 20 mei bij het Olympus College en 27 mei bij Focus Theater. De finale is op 3 juni in het Posttheater met o.a. Burgermeester Marcouch als jurylid. Het wordt weer een feest!

Bent u een OAB-school en wilt u mee doen met de editie van 2022? GRAAG! Wij hopen in 2022 zoveel mogelijk deelnemers te bereiken. Wij werken graag met jullie samen aan leesbevordering en begrijpend lezen.
 
Hoe kunnen wij dit doen?
Stimuleer en enthousiasmeer de kinderen om mee te doen. Organiseer bijvoorbeeld een voorleeswedstrijd in de klas voor alle leerlingen. Je kunt daarbij online de ouders uitnodigen. Rozet heeft voorleesconsulenten die jullie wellicht op weg kunnen helpen. Laat het ons weten!
 
Waarom is voorlezen belangrijk? O.a. doordat:

  • Het stimuleert kinderen om ook zelf te lezen
  • Het werkt rustgevend en verbetert het concentratievermogen van een kind
  • Het vergroot de woordenschat, spelling en tekstbegrip van een kind
  • Het stimuleert het inlevingsvermogen
  • Vertrouwdheid met boeken en taal draagt bij aan meer zelfvertrouwen bij het kind ook tijdens hun spreekbeurt
  • Verhalen over verschillende onderwerpen kunnen het wereldbeeld van het kind verbreden en hem of haar kennis laten maken met verschillende gebeurtenissen, mensen en culturen. Hierdoor zet je het kind aan het denken over dingen die hij of zij zelf nog nooit heeft meegemaakt en stimuleer je fantasie (uit Kinderboeken.nl)

De wedstrijden zullen in mei en juni 2022 plaats vinden. Laat ons  weten als u mee wilt doen. Mail naar noura.rezgui@rozet.nl
 
Binnenkort krijgt u meer informatie en zal ons promotiefilm online zijn.

Delen op social media