Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Onderwijs
  3. Nieuws & agenda

De bibliotheek op school

20-02-2020 -

Met de Bibliotheek op school slaan onderwijs, bibliotheek en gemeente de handen ineen en komt er dagelijks aandacht voor leesplezier en mediawijsheid op school én thuis. In Arnhem zijn op dit moment 8 scholen die een Bibliotheek op school hebben. In 2020 is er ruimte voor 4 nieuwe scholen om deel te nemen.

Het maakt een groot verschil in het leven van kinderen of ze lezen of niet. Onderzoek toont aan dat lezers niet alleen hoger scoren op taalvaardigheid, maar ook op schoolsucces en intelligentie. Leren begint bij lezen. Wie kan lezen en teksten begrijpt, kan kennis verwerven en zich ontwikkelen. Een goede taalbeheersing zorgt er voor dat kinderen betrokken zijn bij wat er om hen heen gebeurt. Zo kunnen kinderen beter meekomen in de (digitale) samenleving en daar heeft iedereen belang bij. Het PISA onderzoek uit 2018 wijst uit dat de leesvaardigheid van Nederlandse kinderen daalt.

Rozet wil kinderen en jongeren stimuleren om meer te lezen. De Bibliotheek op school helpt basisscholen om deze doelen te bereiken. Dat doen we met deskundige lees/mediaconsulenten, met inspirerende boeken en met een goede digitale lees- en leeromgeving.

Wil jij een bibliotheek op jouw school? Neem contact op met Niesje Meijeringh: Niesje.meijeringh@rozet.nl
026-3543514

Delen op social media