Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Onderwijs
  3. Nieuws & agenda

Digitale scheurkalender voor Arnhemse basisscholen

10-12-2018 -

Hij is er: de Digitale Scheurkalender ‘Blik op Arnhem’. Basisschoolkinderen uit groep 5 t/m 8 komen dankzij deze kalender alles te weten over kunst en cultuur in Arnhem. Half december 2018 ontvangen alle basisscholen in Arnhem een inlogcode. Daarmee kunnen ze de kalender gratis gebruiken.

Blik op Arnhem

Op de Pleyroute staat een groot blauw kunstwerk. Dansend Vierkant is de titel van dit kunstwerk. Is het je opgevallen als je over de N325 Arnhem in of uit rijdt? Vast wel. Maar weet je ook waarom dit kunstwerk Dansend Vierkant heet, waarom voor deze kleur blauw is gekozen en waarom dit kunstwerk op deze plek staat? In de Digitale Scheurkalender ‘Blik op Arnhem’ staan alle antwoorden.

Samenwerking

De Digitale Scheurkalender is een samenwerking tussen Kröller Müller Museum, Museum Arnhem, Nederlands Openluchtmuseum, Museum Bronbeek en Rozet. Samen hebben ze twaalf kalenderbladen ontwikkeld, met elk één thema. Leerkrachten kunnen hieruit kiezen en samen met de leerlingen bijzondere kunst en cultuur in Arnhem ontdekken. Met kijkvragen, weetjes, filosofische vragen, extra doe opdrachten en filmpjes ontdekken de kinderen en hun leerkracht bijvoorbeeld het Dansend Vierkant, Dick Ket of het Arnhems Meisje.

Cultuuronderwijs

Met cultuuronderwijs leren leerlingen dat er niet maar één manier is om de wereld te bekijken. Ze nemen de inspirerende en creatieve uitingen van anderen in zich op, maar ontdekken dit ook bij zichzelf. Dat is belangrijk, want om goed mee te kunnen doen in een samenleving die snel verandert, zijn creativiteit, flexibiliteit en verbeeldingskracht enorm van belang. Maar veel leerkrachten vinden het lastig om cultuureducatie te geven. Dankzij de Digitale Scheurkalender kunnen zij zonder voorkennis inspirerende cultuurlessen geven.

Museumeducatieprijs

De eerste Digitale Scheurkalender is ontwikkeld door het Kröller Müller Museum. Het museum ontving hiervoor de Museumeducatieprijs. Met het prijzengeld ontwikkelde het Kröller Müller Museum een platform waarmee andere partijen zelf een kalender kunnen ontwikkelen.

Inloggen in de Digitale Scheurkalender

Delen op social media