Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Onderwijs
  3. Nieuws & agenda

Digitale scheurkalender, editie ‘Slag om Arnhem’

21-03-2019 -

Vlak voor de kerstvakantie is de digitale scheurkalender Blik op Arnhem gelanceerd. We hopen dat jij er al veel gebruik van maakt*.

Omdat het dit jaar 75 jaar geleden is dat de Slag om Arnhem plaatsvond, ontwikkelen we (Airborne Museum, Nederlands Openluchtmuseum, Museum Arnhem, Erfgoedcentrum en het Kröller Müller Museum) een nieuwe digitale scheurkalender. Deze staat helemaal in het teken van de Slag om Arnhem.

Wist je dat:
• er tijdens de Tweede Wereldoorlog veel mensen gewoond hebben in het Openluchtmuseum?
• er in het Erfgoedcentrum serviezen staan die mensen tijdens de Slag van Arnhem onder de vloeren van hun huizen hebben verstopt?
• het Kröller Müller Museum dienst heeft gedaan als hospitaal?
• er in het Airbornemuseum een stuk behang hangt waarop te zien is hoeveel Duitsers er sneuvelden?

Dit en nog veel meer komt allemaal in de editie Slag om Arnhem, die vanaf september 2019 beschikbaar is.

* Maak jij in de klas nog geen gebruik van de Digitale Scheurkalender, maar wil je dat wel? Ga dan naar digitalescheurkalender.com en log in met: blikoparnhem

Delen op social media