Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Onderwijs
  3. Nieuws & agenda

Dit jaar gaat de Kinderjury volledig digitaal!

04-02-2021 -

Ook dit jaar kan jouw groep weer meedoen aan de Nederlandse Kinderjury. Een uitdagende manier om je leerlingen kennis te laten maken met de nieuwste en mooiste kinderboeken, en lekker te laten lezen!

Vorig jaar kon de wedstrijd niet doorgaan zoals we gehoopt hadden. Daarom hebben we dit jaar gekozen voor een volledig digitale variant, mét alle elementen die het meedoen aan de Kinderjury zo leuk maken! Zo presenteren wij digitaal drie nieuwe kinderboeken, waaruit de groep er één mag kiezen. We laten een kist met 10 boeken uit de bibliotheek bezorgen, waarop gestemd kan worden voor het beste kinderboek van het jaar 2020. En natuurlijk ontvangt de groep van begin maart tot eind april elke week een opdracht, digitaal óf via een filmpje. Wil jij meedoen als klas? Schrijf je dan nu in voor vrijdag 12 februari VOL=VOL.

De groep met de meeste punten, en de origineelste inzendingen, ontvangt een boekenbon van €100 en de wisseltrofee! In juni wordt de winnaar bekend gemaakt, en wordt de Kinderjury feestelijk afgesloten. De Nederlandse Kinderjury is als leesbevorderende activiteit geschikt voor leerlingen in groep 5, maar een combinatiegroep 4/5 of 5/6 kan natuurlijk ook. Er kunnen maximaal 30 groepen aan dit project deelnemen. Vol = vol, dus geef je snel op! Dit project kost €52,50 per groep, dBos scholen €15 per groep.

Delen op social media