Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Onderwijs
  3. Nieuws & agenda

Doe mee met de Nederlandse Kinderjury

06-12-2018 -

De Kinderjury 2018 was een groot succes. Dankzij deze leesbevorderingsactiviteit kwamen leerlingen in aanraking met de nieuwste boeken en lazen ze veel. Ook leerkrachten waren enthousiast over de Kinderjury. Doe je in 2019 ook mee?

De Nederlandse Kinderjury kan je in 2019 weer inzetten voor de leesbevordering van leerlingen in groep 5. Een combinatiegroep 4/5 of 5/6 kan natuurlijk ook.

Afwisselend programma

De aftrap wordt gedaan door een leesconsulent met een boekpromotie in de klas. Er worden drie mooie boeken gepresenteerd, waarvan de groep er één mag houden. Daarnaast krijgt de groep een kist met tien boeken waarop gestemd kan worden voor het beste kinderboek van het jaar 2018.

Competitie

Van begin maart tot eind april krijgt de groep elke week digitaal een vraag over de Kinderjury of een boek. Er zijn ook bonuspunten te behalen. De groep met de meeste punten wint de wisseltrofee en de schoolprijs van €100. De Kinderjury wordt in juni feestelijk afgesloten met een feest, waarin de winnaar bekend wordt gemaakt.

Meedoen?

Er kunnen maximaal 20 groepen aan dit project deelnemen. Vol = vol, dus geef je snel op! Aanmelden kan t/m 8 februari 2019. Meedoen kost €45 per deelname.

Delen op social media