Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Onderwijs
  3. Nieuws & agenda

Educatief programma bij SONSBEEK 2020-2024

04-02-2021 -

Dit jaar is er weer de grote kunst manifestatie Sonsbeek van hedendaagse kunstwerken in Arnhem. Niet alleen in het Sonsbeekpark, maar ook in huis Zypendaal, bij Rozet, de Eusebiuskerk, Kröller-Müllermuseum en de Walburgiskerk (Museum Arnhem) zullen kunstwerken en installaties te zien zijn, van kunstenaars uit de hele wereld. Het thema van de tentoonstelling is deze keer GELUID in relatie tot verhalen, werk en geschiedenis. Voor de groepen 6-7-8 hebben de cultuuraanbieders Krista Burger en Hart&Have een educatief programma gemaakt rondom dit thema. De klassen gaan naar het Sonsbeek park, bekijken een aantal van de werken en doen eigen onderzoek naar geluid en soundscapes. Daarna is er op school een verwerkingsles in beeld en geluid.

Om elkaar te begrijpen praten mensen met elkaar, we gebruiken geluid in de vorm van woorden en zinnen. Soms huilen we of kijken we verbaasd, ook dan weten we zonder woorden wat de ander bedoelt. Kan de natuur ook praten? Ze maakt anders wel veel geluid, ze kraakt, piept, suist. Zou de natuur daarmee boodschappen over brengen naar dieren, bomen, planten of water. Kunnen wij kunnen leren om ze te verstaan?

In het park Sonsbeek gaan we op zoek naar oude bomen en proberen er achter te komen wat de boom ons wil vertellen. Tijdens de eerste les in park Sonsbeek, gaan we na een korte introductie op zoek naar bomen. Daar nemen we geluiden op en maken we foto’s. In de tweede les op school, monteren  leerlingen de geluiden tot een 'soundscape'.Ook maken leerlingen beeldend werk. Het resultaat wordt aan de rest van de school getoond in de vorm van een installatiekunstwerk.De resultaten zullen ook gedeeld worden op de website van SONSBEEK 20-24

Periode: mei – juni 2021
Kosten voor 2 lessen met 2 docenten €350,- (matchingsregeling via Rozet onderwijs) is hier uiteraard ook van op toepassing.
www.hartenhavecultuureducatie.nl

Delen op social media