1. Home
  2. Onderwijs
  3. Nieuws & agenda

Een heel schooljaar genieten van cultuur

23-05-2018 -

Het vierde PR8-schooljaar nadert haar einde. Ruim 13.000 kinderen bezochten één van de acht aanbieders. Het was een mooi jaar bomvol cultuur.

Van dans en theater tot film en kunst

Muziek en dans

Wat hebben de kinderen gelachen bij ‘De spin die te veel scheetjes laat’ van het Gelders Orkest en Filemon Wesselink. Wat hebben ze meegeleefd met de ‘Familie van Nielie’ van theatergroep Kwatta. En wat hebben ze genoten van ‘So you think you can stoelendans’ van Introdans.

Erfgoed en film

Er is ook weer hard gewerkt in de stal en op het land tijdens het project ‘Keuterboeren’ in het Openluchtmuseum. Gelukkig hoefde er niemand naar het houtschuurtje, zoals Emil in de film ‘Emil & Ida van de Hazelhoeve’. Naast deze film draaide in Focus ook de animatiefilm ‘Het lied van de zee’. Komend schooljaar ontvangt Focus de kinderen vol trots in het nieuwe pand op het plein bij de Eusebiuskerk.

Geschiedenis

Dichtbij Focus ligt Rozet. De kinderen kwamen hier van alles te weten over de geschiedenis van Arnhem en weten nu wat onder de trappen van Rozet ligt. Wil jij ook weten wat dit is, vraag het ze maar eens. In het Openluchtmuseum hebben veel kinderen zich ondergedompeld in de nieuwe ’Canon van Nederland’.

Kunst

De verbouwing van Museum Arnhem laat nog even op zich wachten. Als je niet naar het Museum kunt, dan komt het Museum gewoon naar je toe! Dat zal volgend schooljaar dan ook gebeuren.

Beeldend

De kleuters gaan de komende weken op bezoek bij ‘Zwaan’ in de beeldentuin van het Kröller-Müller. Ook de kinderen uit de bovenbouw zijn hier geweest. Ze zijn in gesprek gegaan met schilderijen en beelden en hebben o.a. gefilosofeerd over de vraag of een kunstenaar iemand zo mooi mogelijk of zo echt mogelijk moet afbeelden…

Nieuw aanbod online

Komend schooljaar alweer de vijfde editie. Wij hebben er weer zin in! Ben je benieuwd naar het nieuwe aanbod? Dat vind je hier.

PR8cultuurprogramma
Delen op social media