Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Onderwijs
  3. Nieuws & agenda

Gratis inspiratietrainingen: heb jij je al ingeschreven?

02-04-2019 -

Op donderdag 23 en dinsdag 28 mei organiseren we gratis inspiratietrainingen voor kunstvakken. We nodigen je van harte uit een van de vier nieuwe trainingen te bezoeken. Je krijgt praktische handvatten, waar je de volgende dag direct mee aan de slag kunt.

Hoe geef je creatief vorm aan een bestaande of zelfgemaakte musical? Hoe laat je kinderen creatief bewegen tussen de lessen? Of hoe ontwikkel je op beeldende wijze de motoriek van kinderen? Op deze en meer vragen vind je het antwoord tijdens de gratis workshops in Rozet. 

Praktische info en aanmelden
Data: donderdag 23 mei & dinsdag 28 mei
Tijd: 15.45 - 17.15 uur (inloop vanaf 15.30 uur)
Locatie: Rozet, Arnhem
Aanmelden: kan t/m 19 april 

 MELD JE HIER AAN VOOR EEN GRATIS TRAINING

De vier trainingen

SPEEL die musical! 
Donderdag 23 mei, 15.45 - 17.15 uur

Op veel scholen is het een traditie dat de leerlingen uit groep acht hun basisschoolperiode afsluiten met een musical. De mix van zang, spel en dans vormt een mooie gelegenheid om nog een laatste keer als groep samen te werken en je te presenteren voor de hele school. Of je nu een kant-en-klare musical kiest, of er zelf één bedenkt: hoe zorg je ervoor dat de voorstelling echt van de leerlingen wordt? Tijdens deze training staat het stimuleren van het spel en de ontwikkeling van de rollen centraal. We geven handvatten zodat leerlingen hun creativiteit optimaal kunnen inzetten en zo tot een heel persoonlijke presentatie komen.

DANS die musical! 
Donderdag 23 mei, 15.45 - 17.15 uur

Op veel scholen is het een traditie dat de leerlingen uit groep acht hun basisschoolperiode afsluiten met een musical. De mix van zang, spel en dans vormt een mooie gelegenheid om nog een laatste keer als groep samen te werken en je te presenteren voor de hele school. Of je nu een kant-en-klare musical kiest, of er zelf één bedenkt: hoe zorg je ervoor dat de voorstelling echt van de leerlingen wordt?

Tijdens deze training krijg je handvatten om leerlingen te begeleiden bij het maken van een eigen dans. Je leert hen op verschillende manieren te bewegen en helpt ze een verdeling te maken tussen solo's, duetten en groepsstukken. Hoe gebruiken ze de ruimte op het podium? Wat is een goede lengte voor een dans? Hoe verhoudt de dans zich tot het spel en de zang?
Je hoeft zelf niet goed te kunnen dansen om samen met je leerlingen een mooie dans te maken die past bij jullie musical! 

De kromme en de rechte - Al tekenend schrijven
Dinsdag 28 mei, 15.45 - 17.15 uur

Hoe ontwikkel je op een creatieve manier de (schrijf)motoriek van kinderen? Hoe maak je van een voorbereidende schrijfoefening een kunstles? Welke kunstwerken hebben raakvlakken met taal- en rekenonderwijs en hoe kun je deze gebruiken in jouw les? Tijdens deze training krijg je handvatten voor tekentechnieken die het schrijfonderwijs verrijken en versterken.  

Danstussendoortjes
Dinsdag 28 mei, 15.45 - 17.15 uur 

Kinderen zijn dol op bewegen, maar in de klas wordt van hen verwacht om lang stil te zitten. Vooral de kinderen die van de kleuterklas naar groep 3 gaan, vinden dit lastig. Tijdens deze training krijg je tips hoe je als leerkracht met ‘danstussendoortjes’ de kinderen bij de les houdt. Je kunt danstussendoortjes bijvoorbeeld inzetten om de kinderen (weer) 'wakker' te krijgen, ze te laten ontspannen of om te helpen de lesstof beter te onthouden. Een danstussendoortje kost maar 5 minuten tijd. Je doet het in de klas waarna iedereen weer vol energie met rekenen en taalopdrachten verder kan!

Delen op social media