Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Onderwijs
  3. Nieuws & agenda

Gratis swingend schoolconcert!

04-02-2021 -

Welke scholen willen met hun bovenbouw in november 2021 een swingend schoolconcert in een echte concertzaal meemaken? Dit concert is gratis toegankelijk en vindt plaats in de concertzaal van Artez Conservatorium (ingang utrechtsestraat 85) op een maandagochtend in november. Er zijn lesbrieven ter voorbereiding beschikbaar, maar ook zonder deze voorbereiding kan het concert goed gevolgd worden. Er kunnen meerdere schoolklassen tegelijk in de concertzaal, het maximale aantal is 4. Het concert is gratis, de school zorgt zelf voor vervoer. Afgelopen jaar kwamen er klassen op de fiets, met de bus en lopend. Belangstelling? geef dat snel door annette.hamelink@rozet.nl. Let op VOL=VOL.

Dan nu wat meer over de totstandkoming van de samenwerking tussen Rozet, HAN PABO en ArtEZ. Sinds 3 jaar ben ik, Annette Hamelink, consulent kunsteducatie en trainer muziek, vanuit Rozet gedetacheerd bij de HAN Pabo in Arnhem. Deze detachering vindt plaats in het kader van de Muziekimpulsregeling waar de HAN Pabo gebruik van maakt. Eén dag in de week geef ik les aan de PABO studenten en werk mee aan de ontwikkeling van de kunstlessen op de Pabo. Vanuit mijn functie bij Rozet ken ik veel scholen binnen Arnhem. Dat komt bij het samenwerken met Pabo docenten en studenten goed van pas. Ik kan zo een mooie verbinding leggen tussen wat Rozet Onderwijs doet in het werkveld en wat de studenten wordt aangeboden op de HAN PABO.

Een mooie samenwerking met ArtEZ conservatorium ontstond in de aanloop naar bovengenoemde schoolconcerten en gaat in november 2021 een vervolg krijgen.

De ArtEZ studenten zorgen voor het muzikale deel, de Pabo studenten voor de didactische ondersteuning, zoals het schrijven van lesbrieven en het toevoegen van interactieve elementen aan het concert. Vanuit mijn rol bij Rozet kan ik scholen zoeken die de concertjes (er zijn er meerdere op één ochtend) bij willen wonen.

Delen op social media