Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Onderwijs
  3. Nieuws & agenda

Icc netwerkbijeenkomst: 16 september 2020

23-06-2020 -

Op 16 september 2020 organiseren we weer een netwerkmiddag. Natuurlijk met inachtneming van de RIVM-maatregelen. Thema: Kunst, Media en Techniek in Makersonderwijs.

Elke twee jaar kiest Rozet in nauw overleg met scholen een cultureel speerpunt. Het speerpunt stelt een onderwerp centraal waar scholen meer aandacht voor willen. Een onderwerp waarbij het uitgangspunt het leren in samenhang, de koppeling van kunst en verschillende vakken is. Veel scholen zijn net begonnen of staan op het punt om het vak techniek op te nemen in het curriculum. Soms direct onder die naam, maar ook steeds vaker onder de noemer Makersonderwijs. Het hoe en wat van dat vak is voor veel scholen nog een vraag.

Op basis van gesprekken met zowel scholen, schoolbesturen (CLC) als de HAN-PABO wordt het speerpunt in 2020-2022: Kunst, Media en Techniek in Makersonderwijs

Leren door te doen en de leerling als creatief maker in de digitale en technische wereld. Vak overstijgend leren met kunst in een samenhang van actieve, receptieve en reflectieve elementen.

Rozet werkt in dit speerpunt nauw samen met Fabrica. Fabrica is het programma van de academie educatie van HAN, CLC en de Onderwijsspecialisten. Fabrica helpt scholen om aan de slag te gaan met het maakonderwijs.

In overleg met het onderwijs worden op dit moment twee mediakunstprojecten/lespakketten ontwikkeld. In deze projecten komen kunst, digitale media (micro/little bits, stopmotion, sound , AR, VR) en analoge techniek samen. Ze zijn bedoeld als voorbeeldproject. Aansluitende worden op vraag van het onderwijs nog vier projecten ontwikkeld. Ook de vraag van jouw school kan aanleiding zijn voor een van deze projecten.

Op 16 september kun je het volgende verwachten.
Kunst, Media en Techniek in Makersonderwijs;

  • De didaktiek van het creatief proces en onderzoekend en ontwerpend leren gaan samen op
  • De twee voorbeeld projecten in beeld
  • Wat kan jouw school met Kunst, Techniek en Media
  • Kan de vraag van jouw school ontwikkeld worden tot een project
  • En natuurlijk ga je zelf ook maken!

De bijeenkomst is gratis en je kunt je via e-mail aanmelden

Delen op social media