Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Onderwijs
  3. Nieuws & agenda

Inspiratietraining voor leerkrachten

20-02-2020 -

Op dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei organiseert Rozet gratis inspiratietrainingen voor leerkrachten. We nodigen je van harte uit een van de twee trainingen te bezoeken. Je krijgt praktische handvatten, waar je de volgende dag direct mee aan de slag kunt.

Hoe ontwikkel je op beeldende wijze de motoriek van kinderen? Hoe kun je met kinderen op een ipad een animatie maken? Op deze en meer vragen vind je het antwoord tijdens de gratis workshops in Rozet. 

Praktische info en aanmelden
Data: dinsdag 12 mei & donderdag 14 mei
Tijd: 15.45 - 17.15 uur (inloop vanaf 15.30 uur)
Locatie: Rozet, Arnhem

Aanmelden (t/m 24 april)

De trainingen

Al tekenend leren schrijven – De overeenkomsten tussen tekenen en schrijven en meten

Dinsdag 12 mei 2020, 15.45 - 17.15 uur
Hoe ontwikkel je middels teken-oefeningen de (schrijf)motoriek van kinderen? Hoe maak je van een schrijfoefening en meetoefening een tekenles?  Welke kansen liggen in een verbinding tussen die leergebieden? 

Tijdens deze training krijg je handvatten die het schrijf- en meet onderwijs verrijken en versterken: Werkvormen, die de beweging  centraal stellen in tegenstelling tot de nabootsing van de perfecte vorm; Werkvormen, die de verbeeldingskracht van kinderen prikkelen. Je ervaart hoe belangrijk het is dat het kind voldoende en verschillende bewegingservaringen in het platte vlak opdoet. De werkvormen zijn geschikt voor groepen in het basisonderwijs.

De zomer beweegt in je eigen animatiefilm

Donderdag 14 mei, 15.45 - 17.15 uur 
Wil jij leren hoe je met een iPad een animatiefilmpje kunt maken? Dan is dit iets voor jou! Tijdens deze workshop leer je de basisprincipes van het maken van een animatiefilmpje met een iPad.

In jouw film gaat de zomer bewegen,  met vooral eigen ideeën of met personages en dingen uit een prentenboek. Ze bewegen bijvoorbeeld van hun eigen bladzijde naar de zomer in een ander boek. Je werkt met cut-out figuren, objecten, echte boeken, een greenscreen en je eigen fantasie. De zon maakt schaduw, het water glinstert kabbelend en het zand kruipt tussen je tenen. Wij zorgen voor de materialen, de  boeken en de iPads.

Delen op social media