1. Home
  2. Onderwijs
  3. Nieuws & agenda

Kunst - Hart 2019

10-09-2019 -

Voor het project Kunst-Hart, van Kunst op de Koffie, doen leerlingen onderzoek bij een persoon in hun eigen sociale omgeving die een dierbaar kunstwerk in bezit heeft.

Door middel van interviews achterhalen scholieren de persoonlijke betekenis voor de eigenaar. Ze doen onderzoek naar de kunstenaar en maken een foto van de eigenaar en diens kunstwerk in hun omgeving. Alle informatie en hun eigen reflectie op het kunstwerk verwerken ze tot een podcast van maximaal 1,5 minuut.

Kunst-Hart

Kunst-Hart is voor de klassen 3, 4, 5 van MAVO, HAVO en VWO is een bijzonder project dat bij de Kunstlessen op zich en samen met de lessen Nederlands van betekenis kan zijn. Ook voor het vak CKV kan het die waarde hebben, omdat zowel de domeinen verkennen, verbreden, verdiepen en verbinden als ook verschillende disciplines (Beeldend, Nieuwe Media en Taal)  en thema’s aan bod komen.

Kunst op de Koffie

Kunst op de Koffie verzorgt voor alle leerlingen een workshop fotografie en een workshop Creative Writing. Als ondersteuning voor het maken van de podcast wordt door studenten van DBKV ArtEZ een tutorial gemaakt voor leerlingen en docenten. De resultaten krijgen een plek op een ‘Kunst - Hart Podcast kanaal’ waar iedereen ze kan beluisteren. De foto’s en podcast krijgen ook een plek tijdens de manifestatie van Kunst op de Koffie eind november en mogelijk ook in het Rozet. Dit alles natuurlijk in overleg met school.

Praktische informatie

- De workshops vinden plaats op school tussen 15 september en eind november.

- De planning van de workshops is in overleg met de school.

- We vragen een bijdrage in de kosten van 325 euro per klas bij deelname van minimaal 3 klassen.

Interesse?

Neem contact op met Projectteam Kunst-Hart
Mieke Gresnigt 06-27175679
mieke@kunstopdekoffie.nl

Delen op social media