Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Onderwijs
  3. Nieuws & agenda

Museum Arnhem: Collectie in de klas

07-01-2019 -

Zelf collectiestukken aanraken en passen? Met dit unieke project kan het! Tijdens de les komt een museumdocent in de klas mét hedendaagse sieraden uit de collectie van Museum Arnhem.

Door een belangrijke schenking heeft Museum Arnhem een aantal sieraden dubbel in de collectie. De schenker, Jurriaan van den Berg, heeft bij de schenking vermeld dat we deze dubbele sieraden in mogen zetten als studiecollectie. Dit biedt een mooie kans om de collectie te presenteren in de klas, juist nu het museum tijdelijk gesloten is.

De interactieve les wordt verzorgd tijdens een lesuur op school en bestaat uit twee delen. In het eerste gedeelte krijgen de leerlingen informatie over de achtergronden van de sieradencollectie van Museum Arnhem en gaan ze met hulp van de museumdocent met elkaar in gesprek over sieraden. Duidelijk wordt dat het hedendaagse sieraad weinig meer te maken heeft met het traditionele sieraad van goud en zilver. Thema's die tegenwoordig terug te zien zijn in het sieraadontwerp zijn bijvoorbeeld hergebruik van materiaal, verbeelding van status en identiteit, maatschappelijke betrokkenheid en innovatie. Een video van sieradenconservator Anne-Karlijn van Kesteren geeft leerlingen een kijkje achter de schermen.

Tenslotte is het tijd voor het leukste gedeelte, waarbij leerlingen zelf sieraden mogen passen uit de collectie van Museum Arnhem. Deze les is uitermate geschikt als kick-off voor een beeldende praktijkopdracht rond sieraden. Voor docenten is achtergrondinformatie en een presentatie beschikbaar.

Duur: 1 (les)uur
Prijs: € 125 per les (incl. bijbehorend materiaal). Indien er meerdere lessen op dezelfde dag op een school gepland worden, geldt er een gereduceerd tarief.

Delen op social media