1. Home
  2. Onderwijs
  3. Nieuws & agenda

Muziektafel: Er is klinkend nieuws!

15-09-2020 -

De gemeenten Arnhem, Rheden, Overbetuwe en Lingewaard hebben zich herenigd als ‘Méér Muziek’ in de Klas regio Gelderland-Midden.

Op donderdag 29 oktober aanstaande vindt de eerste 'Muziektafel' plaats: hier wordt met het onderwijs, de culturele sector en de bedrijvenwereld nagedacht over hoe we sámen structureel muziekonderwijs in het PO kunnen waarmaken.

En dat gaan (en willen) we samen doen met jullie: de basisscholen, muziekverenigingen, poppodia, PABO’s, lerarenopleidingen, conservatoria, regionale overheden en bedrijven. Want muziek maak je samen!

We zijn onderweg naar de ondertekening van het regionale, muzikale convenant genaamd het Muziekakkoord. Onze ambitie is om dit begin 2021 rond te krijgen.

In een MuziekAkkoord leggen we samenwerkingsafspraken vast over het structureel aanbieden van muziekonderwijs op basisscholen tussen alle betrokken partijen in onze regio. Met jullie kennis, ervaring en netwerk kunnen we er voor zorgen, dat alle basisschoolkinderen muziekonderwijs krijgen en kunnen genieten van het maken van muziek. Aanmelden ‘Méér Muziek’ in de klas muziektafel.

Wil je de ‘Méér Muziek’ in de klas muziektafel bijwonen, meld je dan voor 30 september aan via deze link.

Vanaf 17.30 uur sluiten we informeel met elkaar af onder het genot van een hapje en drankje. Natuurlijk met inachtneming van de RIVM-maatregelen.

Delen op social media