Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Onderwijs
  3. Nieuws & agenda

Muziektheatervoorstelling 1000 Kraanvogels

19-11-2019 -

De muziektheatervoorstelling 1000 Kraanvogels van Muziektheater De Plaats is een ode aan kinderen die de wereld veranderen. Breng met jouw een klas een bezoek aan deze bijzondere voorstelling in ons huistheater in Arnhem! De voorstelling is voor leerlingen uit groep 7 en 8 en nu te boeken voor januari 2020.

1000 Kraanvogels gaat over Kesz uit de Filipijnen, die begon met het uitdelen van plastic slippers aan kinderen op de vuilnisbelt en uiteindelijk de Internationale Kindervredesprijs won. Over Malala, het Pakistaanse meisje, dat strijdt voor het recht van meisjes op onderwijs. Mohammed, die op zijn achtste zijn eerste schooltje startte in een Syrisch vluchtelingenkamp. Wisten zij waar ze aan begonnen? Nee… maar van het een kwam het ander. Ook kinderen veranderen de wereld. Altijd. Overal.

Praktische informatie
De voorstelling is geschikt voor groep 7 en 8 en duurt 60 minuten. Het vindt plaats in De Transformatie-Plaats, het huistheater van Muziektheater De Plaats aan de Van Oldenbarneveldstraat 94-15 in Arnhem. De speelperiode is januari 2020 (te boeken tot 23 januari). De kosten zijn € 8,- per leerling. Uiteraard kunnen de kosten voor deze voorstelling ingediend worden voor de matching bij Rozet. Aanvullend op de voorstelling bieden wij een workshop aan waarin jouw leerlingen veranderen in wereldverbeteraars.

Aansluiting kerndoelen
De voorstelling sluit aan bij de kerndoelen kunstzinnige oriëntatie en oriëntatie op jezelf en de wereld. Leerlingen komen in aanraking met de wondere wereld van het theater, maken kennis met verhalen uit verschillende culturen en leren theater in te zetten om ervaringen mee uit te drukken.

Boeken?
Neem dan contact op met Mirte ten Broek via pr@theaterdeplaats.nl

Delen op social media