Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Onderwijs
  3. Nieuws & agenda

Nederlandse Kinderjury 2020

21-11-2019 -

Wil je het lezen bij je leerlingen bevorderen én ze laten kennismaken met de nieuwste boeken? Doe dan mee met de Nederlandse Kinderjury en win een schoolprijs van €100!

De Nederlandse Kinderjury is een jaarlijks terugkerende leesbevorderingsactiviteit die enorm wordt gewaardeerd. Door leerkrachten en leerlingen! Er wordt door de leerlingen heel veel gelezen en ze ontdekken de nieuwste boeken. Ook in 2020 biedt Rozet De Nederlandse Kinderjury weer aan als leesbevordering voor leerlingen in groep 5. Combinatiegroepen 4/5 of 5/6 kunnen natuurlijk ook meedoen.

Stemmen

De aftrap wordt in de periode van 2 t/m 13 maart 2020 gedaan door een jeugdbibliothecaris met een boekpromotie in de klas. Er worden 3 mooie boeken gepresenteerd, waarvan de groep er één mag houden. Daarnaast krijgt de klas een kist met 10 boeken waarop gestemd kan worden voor het beste kinderboek van het jaar 2019. Van begin maart tot eind april krijgt de groep elke week digitaal een vraag over de Kinderjury of een boek. Hiermee (en met andere activiteiten) kan de klas punten verdienen. De groep met de meeste punten krijgt een trofee. De Kinderjury wordt in juni feestelijk afgesloten met een feest, waarin de winnaar bekend wordt gemaakt.

Schrijf je klas nu in!

Er kunnen maximaal 20 groepen aan dit project deelnemen. Vol = vol, dus geef je snel op!
Dit project kost €50 per klas.

Meld je hier aan

Delen op social media