1. Home
  2. Onderwijs
  3. Nieuws & agenda

Nieuw in de regio Arnhem: InDifferent!

28-05-2019 -

Op het Dorenweerd College in Doorwerth is anderhalf jaar geleden een groep opgericht van leerlingen die opkomen voor diversiteit, inclusie en respect op school. Zij willen de school tot een veilige en prettige omgeving maken waar iedereen mag zijn zoals hij of zij is, hoe je ook bent. 

Op elke school zijn er nog steeds veel leerlingen die het gevoel hebben er niet bij te horen, omdat ze afwijken van de 'norm', om welke reden dan ook. Deze leerlingen hebben een verhoogde kans op uiteenlopende problematiek en om dat te voorkomen hebben leerlingen InDifferent opgericht. Ze hebben hierbij tekendocent Elmar Noteboom gevraagd om hen te begeleiden. Samen organiseren ze educatieve, informatieve en vooral leuke activiteiten voor zowel de groep als voor de hele school.

Positief effect

In korte tijd groeide InDifferent uit tot meer dan 80 leerlingen en bleek het een positief effect te hebben op zowel individuele leerlingen als de sfeer in de school. Daarom heeft InDifferent besloten om een stichting te worden die met alle scholen in de regio Arnhem wil samenwerken. Het doel is om diversiteit, inclusie en respect op scholen op een leuke manier bespreekbaar te maken, zodat een tolerantere sfeer wordt bevorderd. Ook wil InDIfferent onderling contact tussen leerlingen en een positieve sociale omgeving stimuleren.

Samenwerking met culturele instellingen

Om leerlingen van de deelnemende scholen met elkaar in contact te brengen, organiseert InDifferent een uitgebreid doorlopend programma, in samenwerking met verschillende Arnhemse culturele instellingen waaronder Rozet. Verschillende keren per maand kunnen deelnemers gratis of voor een klein bedrag deelnemen aan uiteenlopende activiteiten, waarbij kunst, taal en de ontmoeting tussen leerlingen centraal staat.

InDifferent X FDFA

InDifferent start in juni met een programma in samenwerking met het Fashion and Design Festival Arnhem, rondom het thema 'We are people'.  Bekijk het actuele programma op de website.
Hieronder vindt u twee activiteiten waar leerlingen en docenten van harte welkom zijn.

INDIFFERENT PRESENTEERT INDIFFERENT

InDifferent is nieuw in de regio Arnhem. Daarom stellen ze zich graag voor aan iedereen die geïnteresseerd is, zoals leerlingen, ouders en docenten, culturele instellingen en andere samenwerkingspartners.

Leerlingen die aan de start stonden van InDifferent geven antwoord op vragen zoals:

- Wat is InDifferent?
- Wat zijn onze doelen?
- Wat zijn onze toekomstplannen?
- Hoe komen we aan onze naam?
- Wie zit er bij InDifferent en waarom?

Na afloop is er de gelegenheid om met een alcoholvrij drankje in gesprek te gaan met deze leerlingen.

Dit vindt plaats op dinsdag 11 juni van 19.30 tot 21.00 uur in het Auditorium in Rozet. Iedereen is welkom!

INDIFFERENT X FOCUS X FDFA

InDifferent organiseert in samenwerking met Focus Filmtheater Arnhem in het kader van het FDFA een filmavond waarbij de film EIGHTH GRADE van Bo Burnham wordt vertoond. Deze film draait om de ontwikkeling en ontdekking van identiteit, wat aansluit bij het thema van het FDFA 'we are people'.

Wanneer? Woensdag 5 juni 2019 om 19:00 uur
Waar? Focus Filmtheater Arnhem
Welke film? Eighth grade
Hoe lang? 93 minuten

Entree
Jongeren tot 18 jaar 1 euro
Volwassenen 3 euro  

Programma

19:00 uur Kort welkom en start film
20:35 uur Nagesprek met mensen van InDifferent over identiteit en jezelf mogen en kunnen zijn.

Delen op social media