1. Home
  2. Onderwijs
  3. Nieuws & agenda

Onderwijsprogramma Airborne Museum Hartestein

28-05-2019 -

Met een speciaal programma voor het basisonderwijs komen leerlingen in aanraking met persoonlijke verhalen van militairen en burgers ten tijde van de Slag om Arnhem.

De leerlingen krijgen na de ontvangst en uitleg van een museumdocent alle ruimte om zelfstandig op onderzoek uit te gaan. Afsluitend wordt er een bezoek gebracht aan de Airborne Experience in de kelder. Maak de ervaring nog completer door aansluitend een bezoek aan de Airborne Begraafplaats te brengen of een ooggetuigenverhaal te boeken.

In overleg met de docent stellen wij een programma op maat samen.

Het aanbod bestaat uit vier verschillende programma's.

  • Koffers vol Verhalen: met het koffertjesproject gaan leerlingen zelfstandig op onderzoek uit. Koffers vol verhalen sluit naadloos aan op het canonvenster ‘De Tweede Wereldoorlog’.
  • Ooggetuigen vertellen: de kinderen van toen vertellen wat ze tijdens de Slag om Arnhem hebben meegemaakt. Dit kan in het Airborne Museum of in de klas. Hoe was de bezetting tijdens de jaren ’40 voor hen? En na de bevrijding? Een ooggetuige vertelt.
  • Bezoek Airborne at the Bridge: een bezoek aan Airborne at the Bridge biedt de mogelijkheid op dieper in te gaan op de gebeurtenissen bij de Rijnbrug in 1944. Wat gebeurde er allemaal op die plek? Aan de hand van drie perspectieven (Engels, Nederlands en Duits) komen de kinderen er achter. Een spannende speurtocht laat ze alle historische plekken rond de brug zien. Dit bezoek is een aanvulling op de educatieve programma’s in Airborne Museum Hartenstein.
  • Bezoek Airborne Begraafplaats: maak de impact van de Slag om Arnhem op een indrukwekkende manier inzichtelijk… Luister naar de bijzondere verhalen van omgekomen militairen tijdens de Slag om Arnhem. Boek een bezoek aan de Airborne Begraafplaats in Oosterbeek aansluitend op een educatief programma in het museum.

Meer informatie vind je op de website van Airborne Museum Hartestein

Delen op social media