Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Onderwijs
  3. Nieuws & agenda

Vlaggen voor de vrijheid

20-02-2020 -

In het voorjaar van 2020 herdenken we dat Nederland 75 jaar geleden bevrijd is. HARTenHAVE Cultuureducatie heeft een speciaal erfgoed- en beeldend programma samengesteld voor groep 6-7-8 dat aansluit bij het herdenken en vieren van 75 jaar bevrijding.

Elke klas ontmoet 2 ooggetuigen van WO2 die hun verhaal vertellen. Deze mensen zijn ruim tachtig jaar oud en hadden destijds dezelfde leeftijd als de leerlingen van nu. Met de leerlingen en de ouderen gaan we in gesprek over het begrip vrijheid. Hoe was het om niet ‘vrij’ te zijn en
hoe werd de bevrijding beleefd? Wat betekent vrijheid voor jou en wanneer voel je je wel of niet vrij?

De verhalen van de ouderen zijn de inspiratiebron voor de leerlingen. Zij maken een ontwerp voor een speciale bevrijdingsvlag of vlaggenslinger. We gebruiken kniptechnieken en werken met sjablonen. De slinger wordt door de leerlingen zelf ter plaatse gedrukt en samengesteld. Deze vlag/vlaggenslinger kan de klas ophangen in school of op de locatie.

Doe ook mee met je klas, zodat er straks overal bevrijdingsvlaggen wapperen!

Praktisch informatie
Wanneer: april en mei, in overleg met school
Duur: twee uur
Kosten: € 250,-  per klas (gematcht door Rozet)
Aanmelden via: info@hartenhavecultuureducatie.nl
Contact: Doreen Hartman (06-24429057), Bernadette ten Have (06-18068629)

Delen op social media