Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Onderwijs
  3. Nieuws & agenda

Aantrekkelijke subsidie voor post-hbo opleiding cultuurbegeleider

20-03-2018 -

De post-hbo opleiding cultuurbegeleider geeft je als ervaren cultuurcoördinator meer inhoudelijke verdieping op het gebied van cultuuronderwijs. Iets voor jou? Tot 2021 kun je gebruikmaken van een zeer aantrekkelijke subsidieregeling voor deze opleiding. De subsidie wil de verankering van cultuureducatie in het onderwijs een stevige impuls geven. 

Ontwikkel je tot cultuurbegeleider

De post-hbo opleiding Cultuurbegeleider duurt anderhalf jaar en is ontwikkeld als vervolg op de cursus interne cultuurcoördinator (icc). Je kunt deze opleiding met subsidie volgen als je de icc-cursus succesvol hebt afgerond of taken als cultuurcoördinator uitvoert. De opleiding is o.a. te volgen aan de HAN-Pabo.

Wil je meer weten over de voordelen en inhoud van deze verdiepende opleiding? Lees dan eens de praktijkverhalen over de opleiding.

Subsidieregeling

Het ministerie van OCW biedt een aantrekkelijke subsidieregeling voor de opleiding Cultuurbegeleider. De subsidie is bedoeld voor cultuurcoördinatoren in het basisonderwijs die zich verder willen specialiseren in cultuureducatie. Naarmate de subsidieregeling meer bekendheid krijgt, vragen meer leerkrachten subsidie aan. Jaarlijks kunnen 75 tot 90 leerkrachten profiteren van de regeling, dus zorg dat je er op tijd bij bent. Op = op! 

Meer over de subsidieregeling en aanvraagprocedure.

Delen op social media