Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Onderwijs
  3. Nieuws & agenda

Watermuseum: Tuin van de Toekomst

21-03-2019 -

Vanaf maart kunnen leerlingen in het Watermuseum watervriendelijke minituintjes maken.
Met verschillende natuurlijke materialen ontwerpen de kinderen hun eigen tuintjes om ze zo ‘regenproof’ en klimaatbestendig mogelijk te maken.

Dit is belangrijk, want door klimaatsverandering ontstaan steeds vaker hoosbuien en wateroverlast, en daarnaast komen er ook steeds meer periodes van langdurige droogte. Door te experimenteren in hun minituintjes zien leerlingen wat de effecten zijn van weinig of juist veel groen, van bestrating en waterafvoersystemen in hun tuin op het veranderende weer. De activiteit prikkelt om na te denken over duurzame oplossingen die leerlingen in hun eigen tuin thuis kunnen doorvoeren. Het museum wil met deze activiteit leerlingen en hun omgeving activeren om hun eigen tuin groener en klimaatrobuuster te maken.

Daarnaast spelen de leerlingen het evacuatiespel ‘Als ons water stijgt’. Ook bezoeken ze het museum waarbij ze interactief meer zullen ontdekken rond dit thema
Dit lespakket is geschikt voor leerlingen vanaf groep vijf.

Praktische informatie
Duur programma: 2 uur
Kosten leerling: € 6,50
Kosten begeleiders: begeleiders gratis
Begeleiding: minimaal 1 begeleider per 5 leerlingen
Groepsgrootte: maximaal 40 (bij 60 leerlingen duurt het programma een half uur langer)

Delen op social media