Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Onderwijs
  3. Nieuws & agenda

Watermuseum: Waterkracht, een bron van energie

21-03-2019 -

Water levert energie op! In het Watermuseum ontdekken leerlingen dit zelf. Ze gaan dit doen door middel van proeven in het Waterlab en door een bezoek te brengen aan de permanente tentoonstelling in het Watermuseum. Daarnaast bezoeken de leerlingen ook de Witte Watermolen bij de Molenplaats, waar ze zullen zien hoe een echte watermolen werkt.

In het Waterlab onderzoeken leerlingen hoe waterkracht gebruikt kan worden om energie te leveren aan verschillende soorten machines. Ze mogen zelf een waterrad bouwen en ontdekken hoe water en techniek samen komen om bijvoorbeeld een molen als de Witte Watermolen draaiende te houden. Naast deze bouwactiviteit doen de leerlingen interactieve opdrachten in het museum over waterkracht. In de Witte Watermolen ontdekken de leerlingen hoe waterkracht kan worden ingezet om meel te malen. De watermolen hebben ze eerder als schaalmodel bekeken in het Waterlab. Hierdoor krijgen ze een goed beeld van de techniek die er nodig is om de molenstenen te laten draaien.

Dit lespakket is geschikt voor kinderen van groep 5 t/m 8 en sluit aan bij lessen over techniek en energie.

Praktische informatie
Duur programma: 2 uur
Kosten leerling: € 6,50
Kosten begeleiders: begeleiders gratis
Begeleiding: minimaal 1 begeleider per 5 leerlingen
Groepsgrootte: maximaal 30
Te boeken op: dinsdag en woensdag

Delen op social media