1. Home
  2. Onderwijs
  3. Non-formeel leren

Naar een betaalde baan

Ben je toe aan iets anders? Lukt het niet om werk te vinden? KunstWerk is een uniek traject (dat je kans op werk of re-integratie vergroot) op weg naar werk. 

Wat is KunstWerk?

De naam zegt het al: via KUNST naar WERK.
Iedereen kan hier zichzelf zijn, laat elkaar in waarde en geeft ruimte aan de ander.

KunstWerk is een persoonlijk traject, samen met anderen, dat jouw kans op re-integratie en werk in allerlei soorten beroepen vergroot. Je wordt begeleid door een kunstdocent van Rozet en een vaste trajectbegeleider van SizaWerk die met jou op zoek gaat naar een passende werkomgeving.

Je volgt creatieve workshops in verschillende kunstdisciplines zoals theater, beeldend en muziek. Dit, zo mogelijk, in combinatie met een werk(-ervarings)plek die bij jou past.

Video impressie

Traject

Door creatief bezig te zijn ontdek je waar jouw passie en talenten liggen. Je werkt aan een positief zelfbeeld en hierdoor vergroot je je zelfvertrouwen.

Inhoud workshops

In elke workshop komen de volgende aspecten aan bod:

  • Zelfinzicht: Je ontdekt kwaliteiten bij jezelf die je kunnen helpen bij het vinden en behouden van interessant werk. Daarnaast leer je omgaan met je grenzen en valkuilen.
  • Inzicht in de ander: Je leert anderen beter begrijpen.
  • Zelfregulering: Je leert verantwoordelijkheden aan te gaan. Je leert je te focussen. Je leert je mening te geven, je leert te luisteren en je aan te passen.
  • Omgang met de ander: Je leert jezelf presenteren. Je leert samenwerken. Je leert omgaan met conflicten.
  • Motivering: Je leert initiatief te nemen en doorzettingsvermogen te tonen.

De groep is nooit groter dan 10 deelnemers.

Voorbeeld workshop beeldend: ABC

Zeven deelnemers van KunstWerk maakten samen een creatief magazine: het persoonlijke ABC. De inhoud is ontstaan vanuit het thema: 'Ik en de ander en de waardes die eenieder met zich meedraagt'.

Voor alle letters in het alfabet worden woorden gekozen, die persoonlijke teksten teweegbrengen. Dit geeft inzicht in wat belangrijk voor iemand is en waar iemand voor staat. Door het samenwerken in een groep leer je elkaars waarden kennen. Gedurende het maakproces is er ruimte en veiligheid om deze verhalen met elkaar te delen. Daarnaast wordt de verbeelding uitgedaagd en is het fijn om iedere week met elkaar te werken om uiteindelijk tot een gezamenlijk eindproduct te komen. Naast de teksten wordt voor iedere letter een beeld gemaakt vanuit collages, fotografie en illustraties.

Bekijk het ABC hier 

Mogelijke werkgever?

KunstWerk is op zoek naar werkgevers in Arnhem en omgeving.

Heb jij een stage, werkervaringsplek of arbeidsplaats, neem vooral contact op. Of heb je een tip voor een leuke werkgever, geef het door.

We maken graag een afspraak om de voordelen en voorwaarden voor de plaatsing van een KunstWerk-deelnemer in jouw bedrijf te belichten.

Vragen of aanmelden

Je kunt je aanmelden bij of vragen stellen aan Ans Smeenk-Evers van SizaWerk, ans.smeenk.evers@siza.nl.