1. Home
  2. Onderwijs
  3. Non-formeel leren

Naar een betaalde baan

Ben je toe aan iets anders? Lukt het niet om werk te vinden? KunstWerk is een uniek traject dat je kans op werk of re-integratie vergroot. 

Zodra je de lessen hebt afgerond, zoek je samen met Siza uit wat de beste (werk)plek is voor jou. 

Wat is KunstWerk?

De naam zegt het al: via kunst naar werk. Je wordt begeleid door een vaste kunstdocent van Rozet en een vaste trajectbegeleider van SizaWerk. Een jaar lang, een dagdeel per week.

Je volgt creatieve lessen van theater tot fotografie. Dit in combinatie met een werkervaringsplek (die bij jou past). Met uiteindelijk doel een baan bij een werkgever.

Door creatief bezig te zijn ontdek je waar jouw passie en talenten liggen. Je leert samen te werken. Ook werk je aan een positief beeld van jezelf en vergroot je je zelfvertrouwen.

Wat is het niet?

Je wordt niet opgeleid tot kunstenaar. 

Traject

De lessen bestaan uit 5 modules van elk 6 weken:

  1. Zelfinzicht: Je ontdekt kwaliteiten bij jezelf die je kunnen helpen bij het vinden en behouden van interessant werk. Daarnaast leer je omgaan met je grenzen en valkuilen.
  2. Inzicht in de ander: Je leert andere en heel verschillende mensen beter begrijpen.
  3. Zelfregulering: Je gaat verantwoordelijkheid aan en leert hoe je niet afgeleid kunt worden. Je geeft je mening. Leren luisteren en je aanpassen horen hier ook bij.
  4. Omgang met de ander: Je leert jezelf te presenteren en samenwerken. Leren omgaan met conflicten hoort hierbij.
  5. Motivering: Tot slot leer je initiatief te nemen, doorzettingsvermogen te tonen en goed te presteren.

De groepen zijn nooit groter dan 10 deelnemers.

KunstWerk ABC

Zeven deelnemers van KunstWerk maakten samen een creatief magazine: het persoonlijke ABC. De inhoud is ontstaan vanuit het thema: 'Ik en de ander en de waardes die eenieder met zich meedraagt'.

Voor alle letters in het alfabet zijn
woorden gekozen, die persoonlijke teksten teweegbrachten en zo een inkijkje bieden in wat belangrijk voor iemand is en waar iemand voor staat. Door het samenwerken in een groep leer je elkaars waarden kennen. Gedurende het maakproces was er ruimte en veiligheid om deze verhalen met elkaar te delen. Daarnaast werd de verbeelding uitgedaagd en was het fijn om iedere week met elkaar te werken om uiteindelijk tot een gezamenlijk eindproduct te komen. Naast de teksten is er voor iedere letter een beeld gemaakt vanuit collages, fotografie en illustraties.

Bekijk het ABC hier 

Mogelijke werkgever?

KunstWerk is op zoek naar werkgevers in Arnhem en omgeving.

Heb jij een stage, werkervaringsplek of arbeidsplaats, neem vooral contact op. Of heb je een tip voor een leuke werkgever, geef het door.

We maken graag een afspraak om de voordelen en voorwaarden voor de plaatsing van een KunstWerk-deelnemer in jouw bedrijf te belichten.

Vragen of aanmelden

Je kunt je aanmelden bij of vragen stellen aan Ans Smeenk-Evers van SizaWerk, ans.smeenk.evers@siza.nl.

Video impressie