Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Onderwijs
  3. Non-formeel leren

KunstWerk is een uniek vormings- en opleidingstraject van één jaar voor mensen uit de WMO-doelgroep. Deelnemers aan KunstWerk worden geactiveerd en krijgen de kans zichzelf te ontdekken en te ontwikkelen. 

Kunst wordt als middel ingezet om de deelnemers op persoonlijk vlak te ontwikkelen. KunstWerk helpt de deelnemer zo om in de toekomst een steviger persoon te worden die beter kan participeren in de samenleving.

Snel naar...

 

Bij KunstWerk word je niet opgeleid tot kunstenaar, maar je leert wel creatief naar jezelf en de omgeving te kijken!

Rozet neemt de kunstlessen voor haar rekening. Siza verzorgt in aansluiting op de kunstlessen een traject waarbij gekeken wordt naar de specifieke kwaliteiten en expertise van een deelnemer. We proberen in samenspraak met de deelnemer een (werk)plek te vinden waar de deelnemer na een jaar KunstWerk verder kan.

Aanmelden en informatie

Aanmelden voor KunstWerk kan per e-mail. Bij voldoende aanmelding gaat KunstWerk van start. Heb je nog vragen of wil je meer informatie, neem gerust contact met ons op:

Maribel Coco Perez, projectleider, telefoon 026 - 327 23 19 - e-mail

Ben je een werkgever in Arnhem en omstreken en heb je een stage, werkervaringsplek of arbeidsplaats ter beschikking? Dan nodigen we je graag uit om in gesprek te gaan.

KunstWerk is één van de goede voorbeelden van Cultuur verbindt.
KunstWerk 2017: een project in transitie.

Lees ook:

Wat houdt het in?

De kunstlessen bestaan uit lessen Beeldende Kunst en lessen Theater, gegeven door een vakdocent. Dit wordt aangeboden in vijf verschillende modules. Elke module duurt zes weken. Je bent één dag(dagdeel) per week bezig met de kunstlessen.

De kunstlessen vinden plaats in Rozet en zijn altijd in groepen van minimaal drie en maximaal tien deelnemers. In de modules ontdek je door middel van kunst verschillende kwaliteiten bij jezelf. Je ontwikkelt jezelf en komt stappen verder. Elke module heeft zijn eigen doelen.

Wat: Ontwikkeltraject bestaande uit kunstlessen beeldend en theater en persoonlijke begeleiding gericht op het zoeken naar de kwaliteiten in jezelf en hoe deze te benutten.
Voor wie: Mensen uit de WMO-doelgroep die zich willen ontwikkelen.
Doel: Een of meerdere tredes stijgen op de participatieladder.
Door wie: Siza(werk) en Rozet
Waar: Rozet, Arnhem

Module Zelfinzicht: Het ontdekken van kwaliteiten bij jezelf die je kunnen helpen bij het vinden en behouden van leuke (werk)activiteiten. Daarnaast leer je ook omgaan met je grenzen en valkuilen.

Module Inzicht in de ander: Je leert andere mensen beter begrijpen en leert ook dat diversiteit iets heel moois is.

Module Zelfregulering: Je leert verantwoordelijkheid aan te gaan en je mening te verwoorden. Maar ook leer je te luisteren en jezelf eventueel aan te kunnen passen.

Module Omgang met de ander: Je leert je zelf te presenteren. Je gaat een samenwerking en dus een verbintenis aan. Je leert om te gaan met goed en slecht nieuws en probeert conflicten te beheersen.

Module Motivering: Je leert betrokken te zijn, initiatieven te nemen, doorzettingsvermogen te tonen en een grote prestatiedrang te hebben.